Unes 400 persones van participar dissabte a Tast amb Llops en una nova edició d’un certamen que va esgotar les entrades setmanes abans de la seva celebració.  Els organitzadors, amb l’Hotel Cal Llop al capdavant, qualifiquen d’èxit la 16a edició que va tornar a reunir a Gratallops nombrosos winelovers procedents no només de Catalunya, sinó també de diferents punts de l’Estat espanyol, Suècia, EUA, Anglaterra i Alemanya. En aquesta edició també hi van participar com a assistents els Master of Wine, Álvaro Ribalta i Fernando Mora, entre molts altres professionals del sector del vi.
L’alta qualitat dels vins dels 27 cellers participants – els vins de vila i terroir de Gratallops i els dels cellers convidats- , ha convertit Tast amb Llops en un cita referent dins dels actes satèl·lit que s’organitzen en el marc de la Fira del Vi de Falset. El nivell de fidelitat dels assistents és, any rere any, molt alt.
Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la creació del córner jove amb productors del Priorat i del Penedès que estan iniciant projectes enològics amb vins de gamma alta. Aquest espai, situat a la plaça de l’Ajuntament, ha despertat molt interès entre els assistents. L’organització té previst mantenir-lo i ampliar-lo de cara a properes edicions per fer visible el talent dels joves productors.
Un dels temes més comentats entre productors i assistents ha estat l’emergència climàtica i com han variat les pràctiques de viticultura i enologia en els últims anys per adaptar-s’hi. Al canal d’Instagram de Tast amb Llops es publicaran properament les reflexions d’alguns dels enòlegs que han participat al tast, sobre la nova realitat amb què han de conviure. La idea de Tast amb Llops és fer pedagogia i generar coneixement al voltant del món del vi i té la virtut d’atresorar des dels inicis un públic professional i entusiasta, interessat per conèixer a fons els elaboradors i els seus vins, però també els reptes que té el sector.