L’edició d’enguany de la Fira del Vi de Falset ha dispensat ja entre la nit del divendres i el dia d’ahir -dissabte- prop 26 mil tastets entre els 65 cellers participants de la DOQ Priorat i la DO Montsant. A dos dies de la cloenda del certamen firal d’aquest 2023, els organitzadors es mostren força optimistes per “aquesta nova acollida que ha tingut de la Fira d’enguany“.

A la dinàmica de la mateixa fira ubicada al municipi de Falset, cal afegir la gran assistència -amb totes les entrades venudes- que han tingut d’altres convocatòries realitzades a altres municipis de la comarca com per exemple la Nit de Carinyenes de Porrera de la nit de divendres, el Tast amb Llops de Gratallops d’ahir dissabte a la tarda, o el Tast de les Mines de Bellmunt del Priorat celebrat ahir al matí. A destacar també el Tast de Blancs que va acollir el Castell de Falset el divendres al vespre, també amb totes les entrades esgotades.

Avui continuen també d’altres convocatòries destacades a la mateixa Fira com ara el Tast del Cal Compte a Torroja del Priorat i tot un seguit de tastos personalitzats a l’espai firal de l’Euterpe de Falset. En aquest enllaç podeu consultar la resta de programa: firadelvi.org .

Cal destacar també que, un cop acabi la Fira, durant tot el mes de maig es podran fer visites als diferents cellers de les dues Denominacions d’Origen. Una de les dades que mostren l’impacte que aquest esdeveniment suposa en el calendari econòmic de la comarca, és el resultat de l’estudi encarregat per l’Ajuntament de Falset sobre la repercussió de la fira de l’any passat. Una anàlisi que desvelava que l’any 2022, entre l’espai firal i la resta d’activitats celebrades arreu de la comarca del Priorat, l’impacte en el propi sector vitivinícola, en restauració, allotjaments, comerç, etc. havia estat de 2,6 milions d’euros.

LA FIRA DEL VI DE FALSET VA ACONSEGUIR L’ANY PASSAT UN IMPACTE ECOMÒMIC A LA COMARCA DEL PRIORAT DE 2 MILIONS I MIG D’EUROS