El celler Jean Leon, que enguany celebra el seu 60è aniversari, acull l’exposició ‘Naturae’, de la il·lustradora científica, biòloga i professora de biologia Assun Savall. En aquesta col·lecció de 35 obres a aquarel·la, l’artista plasma diferents espècies de papallones, flors, cargols, troncs i insectes, amb la voluntat de reproduir la bellesa de la natura. L’exposició es podrà visitar fins al dilluns 26 de juny en horari d’obertura del celler mitjançant reserva prèvia.

En l’acte d’inauguració de la mostra, que va tenir lloc el passat divendres 14 d’abril, Assun Savall va explicar el procés de creació de les obres: “observo la natura, l’admiro, la gaudeixo, intento comprendre-la… xantofil·les, clorofil·la, carotens li donen color i vida i jo amb les aquarel·les vull plasmar aquests colors a les meves làmines“. I va afegir que combina “els pigments buscant i imitant, traduint llums i ombres“.

El celler Jean Leon acull de manera recurrent exposicions pictòriques i activitats artístiques per la vinculació que té amb l’art. Aquest vincle històric es remunta a finals dels anys setanta quan Jean Leon va voler plasmar l’art en les etiquetes d’algunes anyades especials del seu Gran Reserva. A partir dels noranta, aquesta es va convertir en una pràctica habitual per vestir aquest vi, el Jean Leon Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva, que ha lluït les obres d’artistes com Josep Maria Subirachs, Antoni Tàpies, Joan Hernández Pijúan, Waltraud Maczassek, Javier Mariscal o Josep Guinovat, entre d’altres.

Totes aquelles persones que visitin el celler fins al 26 de juny, podran gaudir de l’exposició ‘Naturae’ com a part de la visita. La mostra també es pot visitar de forma gratuïta mitjançant reserva prèvia a través de visitas@jeanleon.com o trucant al  93 817 76 90. Totes les obres exposades estan a la venda.

Sobre Jean Leon

Jean Leon és un petit celler del Penedès, fundat el 1963 pel càntabre Jean Leon (nascut amb el nom de Ceferino Carrión), un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Hollywood i elaborar un vi exclusiu per delectar la seva selecta clientela. El celler, propietat de la Família Torres des del 1994 i dirigit des del 2010 per Mireia Torres, va ser el primer que va elaborar un vi monovarietal de cabernet sauvignon a l’Estat espanyol i que va obtenir el reconeixement de ‘Vi de Finca’ al Penedès per a quatre dels seus vins, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya. Amb 65 hectàrees de vinya en propietat, tots els seus vins estan certificats com a ecològics des de l’anyada 2012 i s’exporten a més de 40 països.