Barcelona Wine Week 2024 frega el sold out en una edició que potenciarà l’exportació. A 8 mesos de la seva celebració, BWW 2024 ja té reservat el 95% de l’espai expositiu. L’edició de 2024 acollirà la major oferta vitivinícola de qualitat del país i ho farà amb més cellers i més grans compradors internacionals. Amb un espectacular ritme de contractació, el sector ha tornat a demostrar la seva clara aposta per BWW com el saló de referència del vi espanyol de qualitat

Barcelona Wine Week tornarà a batre rècords en la seva edició 2024. Omplirà de nou el palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i la previsió és superar els 850 cellers expositors, els 70 segells de qualitat representats i els 6.700 m² d’exposició, un 8% més que en la seva última edició.

Per al president de Barcelona Wine Week i de la D.O. Cava, Javier Pagés, “estar prop del soldout a 8 mesos del saló, amb un altíssim índex d’empreses que repeteixen participació, demostra que BWW aporta oportunitats reals de negoci i és efectiva per a aconseguir nous mercats estratègics i de futur.”

Més enllà de l’èxit de convocatòria entre expositors, BWW s’ha posicionat com la fira de referència del vi espanyol de qualitat davant els operadors internacionals. La seva directora, Celine Pérez, destaca que les enquestes realitzades entre els participants de la passada edició constaten que “més del 90% dels expositors i el 96% dels visitants consideren que el saló ha cobert les seves expectatives com a plataforma de negocis i promoció“.

En l’edició 2024, es donaran cita, de nou, tot tipus de cellers: des dels més petits fins a les marques més conegudes del mercat, oferint un recorregut únic a través de les diferents zones productores de vi d’Espanya. L’espai expositiu estarà estructurat en tres grans àrees: BWW Lands, que reunirà els cellers organitzats per Denominacions d’Origen i altres segells de qualitat, BWW Brands, amb cellers, grups, distribuïdors i associacions de productors, i BWW Complements & Tech, amb empreses que ofereixen equips, accessoris i serveis.

Més oportunitats de negoci

Per a la seva pròxima edició, BWW també preveu incrementar la xifra de grans compradors internacionals convidats per l’organització fins a aconseguir els 650, 50 més que durant 2023. El programa de convidats, desenvolupat gràcies a un acord de col·laboració amb ICEX España, contactarà amb grans decisors de compra i importadors de països estratègics per al vi espanyol, com els Estats Units, Alemanya, el Canadà, Països Baixos, la Xina, el Regne Unit, Bèlgica, Mèxic o el Japó. BWW posarà a la seva disposició una plataforma en línia amb la qual es preveu agendar més de 11.400 reunions de negoci entre grans compradors internacionals i cellers expositors, unes mil trobades més que a l’edició de 2023.

En paral·lel a l’objectiu de diversificar mercats internacionals, l’organització treballa al costat del sector el repte d’impulsar la demanda interna, per la qual cosa comptarà també amb diversos programes de compradors convidats nacionals. En total, BWW 2024 espera superar els 20.000 visitants professionals, un 20% internacionals i procedents de més de 80 països, de la seva passada edició.

Els reptes del sector, a debat

El programa d’activitats de BWW 2024 tornarà a comptar amb experts, crítics, Masters of Wine, sommeliers i destacats elaboradors del panorama vitivinícola actual. A més d’incloure tastos inèdits i una extensa barra de vins, les activitats del saló abordaran grans reptes i macrotendències del sector. Entre altres, la innovació, la internacionalització, la sostenibilitat i el creixement de l’enogastroturisme.

BWW compta amb una Comissió Organitzadora que representa la pràctica totalitat del sector a Espanya. Presidida per Javier Pagés, president també de la DO Cava, la formen José Miguel Herrero, director general d’Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA); María Naranjo, directora d’Aliments, Vins i Gastronomia d’ICEX España Exportació i Inversions; José Luis Benítez, director general de la Federació Espanyola del Vi (FEV) ; Valentí Roqueta, president de l’Associació Vinícola Catalana (AVC); i David Palacios, president de la Conferència Espanyola de Consells Reguladors Vitivinícoles CECRV; entre altres destacades personalitats de l’àmbit institucional i empresarial.

Finalment, en el seu continu diàleg amb el sector, BWW serà present en el 44è Congrés Mundial de la Vinya i el Vi, que promou l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi amb la col·laboració del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, del 5 al 9 de juny a Jerez i Cadis.