La DO Costers del Segre ha aterrat a Barcelona i ha congregat un total de 275 professionals del món del sector de la restauració i de l’hostaleria, periodistes i prescriptors del vi en un showroom celebrat a la Casa Capell de la ciutat, per degustar els seus nous vins i anyades, amb una mostra de 21 cellers de les set subzones que conformen la denominació d’origen, amb les varietats blanques Macabeu i Parellada com a grans protagonistes.

Durant tota la tarda, els assistents van poder tastar els vins dels cellers participants, que en aquesta edició han estat els següents: Batlliu de Sort, Boldú Viticultors, Carviresa, Castell d’Encus, Castell del Remei, Cérvoles Celler, Tomàs Cusiné, Celler de Sanul, Celler Purgatori, Clos Pons, Costers del Sió, L’Olivera, Mas Blanch i Jové, Mas Ramoneda, Matallonga, Petit Duran, Raimat, Solana Roivert, Vall de Baldomar, Vila Corona i Vinya els Vilars.

A més, es va oferir a un públic reduït un tast guiat de macabeus, varietat emblema de la DO, que va estar guiat pels sommeliers Ramon Griñó i Xavier Navarro, i on es van tastar els següents vins: Les Peixeres (del celler Boldú Viticultors), Quim (Vinya els Vilars), V89 (L’Olivera), Escorça (Matallonga), Finca Racons (Tomàs Cusiné), Roc de Foc (Clos Pons), Saó Blanc (Mas Blanch i Jové) i Sotneral Blanc (Carviresa).

Al showroom han assistit autoritats com ara el regidor de l’Ajuntament de Lleida i diputat de la Diputació de Lleida Paco Cerdà; el director del Patronat de Turisme de Lleida, Juli Alegre; i el director de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera.