Tocs de Vi de l’Empordà a Girona, un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines, celebra enguany la seva desena edició i oferirà una variada programació del 5 al 10 de juny per gaudir dels vins de l’Empordà a la capital gironina

L’acte central de la desena edició de Tocs de Vi de l’Empordà a Girona se celebrarà, com sempre, a la plaça Independència de Girona, els dies 9 i 10 de juny. Durant dos dies, en aquest espai del centre de Girona, tretze cellers de la denominació oferiran els seus vins que, a diferència d’altres anys, seran maridats amb tastets de productes de proximitat oferts pel segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent i per diversos establiments de la ciutat.

L’horari de la fira serà els dos dies de les 18.00 h a les 23.00 h.

Es vendran packs a un preu de 15€ que inclouen 6 tiquets i la copa de vi. Els tiquets es podran bescanviar tant per degustacions de vi com per tastets gastronòmics. Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria dels casos, també presentaran vins de la nova anyada. Per la seva banda, Girona Excel·lent i diversos establiments de la ciutat oferiran una selecció de tastets gastronòmics elaborats amb productes de proximitat.

Tastos en espais singulars


Tocs de Vi de l’Empordà a Girona també programa catorze tastos de vins empordanesos a espais emblemàtics de la ciutat. Aquest any s’incorporen dos nous espais: la terrassa de l’Hotel Gran Ultònia i la seu del Casino Gerundense. A banda d’aquestes noves localitzacions, Tocs de Vi de l’Empordà a Girona ofereix tastos en espais habituals, com el Claustre del Monestir St. Pere de Galligans, els Banys Àrabs, la Casa Masó, el Museu d’Art de Girona o el Refugi antiaeri del Jardí de la Infància. Els tastos tindran lloc des del dilluns 5 de juny i fins divendres 9 de juny. Aquestes activitats tenen un preu de 10€.

Dins de la programació de tastos en espais singulars també es programen dues sessions de la proposta Els vins de la Girona desconeguda, el dimecres 7 de juny i el divendres 9 de juny, amb un itinerari pel Barri Vell que permet redescobrir la Girona amagada a través de la DO Empordà i la Romina Ribera de Glops d’Història, una arqueòloga i sommelier amant de la història del vi. Aquestes sessions tenen un preu de 15€.

La programació de tastos a espais emblemàtics de la ciutat, suposa, “d’una banda estendre l’esdeveniment més enllà del seu nucli central, la plaça de la Independència, per reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i generar activitat en els museus, i d’altra banda, es dona l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda“, expliquen fonts de la citada DO.

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà amb el suport de l’Ajuntament de Girona, i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya. Les entrades pels tastos en espais singulars es poden adquirir al web de la DO Empordà: www.doemporda.cat

Els packs per a la fira s’han de comprar en el mateix espai.