La tretzena fira de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Reus oferirà al visitant la possibilitat de triar entre més de dues-centes referències de vins, caves i vermuts de l’àmbit territorial de la corporació. Durant la presentació d’aquest esdeveniment, la Regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caellas va demanar al sector de la restauració que fes un nou esforç “en incrementar la presència dels vins del territori a les seves cartes”
La tretzena edició de la Reus Viu el Vi, la fira de les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra acollir+a enguany vint-i-cinc cellers que representen als diversos Consells Reguladors que desenvolupen la seva activitat sota el paraigua d’aqurst ens cameral. És el cas de la DO Catalunya, la DO Conca de Barberà, la DO Montsant, la DOQ Priorat, la DO Tarragona i la DO Terra Alta. També hi haurà cellers de referència de la DO Cava i les vuit marques del Vermut de Reus representades en un espai temàtic i monogràfic. En total els assistents podran triar entre més de dues-centes referències representatives dels millors vins del territori.
Cal recordar que l’any passat, i després del parèntesi obligat per la pandèmia, la fira va arribar a màxims històrics d’assistència. En concret es van superar els 100.000 tastos servits i es van despatxar més de 13.000 copes.
Durant l’acte de presentació d’aquesta edició, la Regidora de Promoció de Reus, Montserrat Caellas va destacar la riquesa del territori pel fet de comptar amb tot un seguit de denominacions d’origen vitivinícoles i va agrair el suport que donen a aquesta iniciativa que enguany arriba a la seva 13a. edició. Caellas, en la seva intervenció, va fer una crida al sector de la restauració en el sentit que “facin un nou esforç per tal d’augmentar la presència de vins del nostre territori a les cartes dels restaurants. Ja s’ha fet una feina molt important durant els darrers anys però entre tots hauríem d’anar més enllà“. Per la seva part, el director de la Fira, el falsetà Jaume Domènech ha remarcat que “el repte d’enguany és igualar les xifres de 2022 i també ha destacat que el certamen de Reus complementa els que se celebren al territori“.
QUARTA MOSTRA DEL VERMUT
En paral·lel a la REUS VIU EL VI, la fira mantindrà la seva vinculació amb el món del Vermut amb la degustació de Vermut de Reus que es realitzarà el dissabte i el diumenge al matí, de 12 a 14.30 h. L’espai de promoció de la Marca Vermut de Reus estarà gestionat per l’Agencia Reus Promoció.
Els assistents podran triar entre les diverses marques que actuen sota el paraigua del Vermut de Reus i que són Cori, Fot-li, Iris, Miró, Olave, Or del Camp, Rofes i Yzaguirre. També hi haurà una marca convidada, Cap de Ruc del Celler Ronadelles, que oferirà el seu aperitiu. L’àrea del vermut, concentrada a la part nord del recinte, també estarà oberta durant la fira en horari de tarda.
CAVES FERRET, Celler convidat
Com és tradicional la fira convida a un celler forà per poder presentar, d’aquesta manera, una tipologia de vins i/o caves diferents a la del territori. En aquesta ocasió comptarem amb la participació de Caves Ferret, de Guardiola de Font-rubí, a l’Alt Penedès. Un celler familiar, de llarga tradició, que oferirà al visitant la possibilitat de tastar els seus caves i vins, un exemple de producte de qualitat per a un públic exigent i exclusiu. Ferret treballa sota el paraigua de la DO Penedès.
L’OFERTA GASTRONÒMICA
La fira es complementa amb la tradicional oferta gastronòmica elaborada amb productes locals de qualitat. En aquesta ocasió amb la presència dels establiments Forn Llauradó, Terrassa Gaudí, La Vermutera, Ca la Cova, ADN Sistaré, Exalta i Bella Itàlia. També cal comptabilitzar l’estand de la DOP Siurana que presentarà les tradicionals delicadeses elaborades amb el seu oli.
EL RECTOR DE LA URV, PROTAGONISTA DE LA INAUGURACIÓ
La inauguració de la fira es realitzarà el divendres 2 de juny a les 19.30 h i serà protagonitzada pel rector de la URV, Josep Pallarès. D’aquesta manera l’organització vol subratllar la tradicional col·laboració que la Universitat va mantenir en els orígens de la fira on la facultat d’enologia mostrava, al mateix certamen, la seva activitat.
LA GEGANTA ARLET, ELEMENT CONVIDAT
Com és tradicional la inauguració de la fira comptarà amb un element festiu convidat. En aquesta ocasió s’ha apostat per la geganta Arlet, de la colla local dels Alegre. D’aquesta manera l’organització vol sumar-se a la iniciativa de la colla d’impulsar un nou element, La Somera, per la qual n’estan realitzant una campanya de finançament durant aquests darrers mesos.
ACTES PREVIS: EL PRIMER TAST DE CAVES DE LA REUS VIU EL VI
Durant la setmana de la fira, i just abans de la celebració del certamen, l’organització ha previst la celebració del primer tast de caves de la Reus Viu el vi a càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols Bages. Aquest serà l’encarregat de realitzar la conferencia/tast “El xampany de Reus. Els primers elaboradors de l’escumós xampanyès a casa nostra” que permetrà tastar fins a sis escumosos del #TerritoriCambraReus. El tast es realitzarà a l’espai Llotja de Reus el dimarts 30 de maig a les 19h i les inscripcions cal formalitzar-les a l’adreça presidenciacambrareus@cambrareus.org.
#MomentsReusViuelVi, EL CONCURS D’INSTAGRAM DE LA REUS VIU EL VI
La fira també premiarà les millors fotos d’Instagram que els assistents facin i pengin a la xarxa durant la fira amb l’etiqueta #MomentsReusViuelVi. En concret es reconeixeran les tres millors instantànies amb un assortit de vins de la Reus Viu el Vi i un àpat per a dues persones en un restaurant de la capital del Baix Camp, a més del diploma acreditatiu.