El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya -l’antiga Conselleria d’Agricultura- s’ha compromés amb les denominacions d’origen afectades per la falsificació de segells de garantia -que hauria realitzat l’antiga Reserva de la Tierra- a assumir part dels costos judicials en la demanda presentada mesos enrere contra aquesta empresa.

Un suport econòmic que ajudaria a les cinc DO’s estafades -que ho demanin- a finançar peritatges i/0 auditories que s’adjuntaran a la documentació que les acusacions dels diferents Consells Reguladors puguin utilitzar al llarg del procés judicial instruït pel Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus. Segons les fonts consultades per aquest mitjà, aquestes ajudes econòmiques en cas cap servirien per sufragar les despeses derivades dels bufets d’advocats contractats per les diferents DO’s i només anirien dirigides a pagar temes pericials. Actualment, quatre de les DO’s afectades (DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta) comparteixen advocat reusenc, mentre que la DO Catalunya ha encarregat l’acusació a un altre despatx també amb seu a la capital del Baix Camp. Pel que fa a aquesta decisió, el fins ahir President de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués “es felicitava d’aquesta decisió ja que aquestes són unes despeses importants per entitats més petites com ara la nostra“. Grogués va fer aquestes declaracions públicament dies enrere en el decurs del lliurament de premis als millors vins d’aquesta DO de l’edició 2023.

Declaracions judicials ajornades

El jutge Diego Álvarez de Juan havia citat setmanes enrere per demà dimecres 21 de juny a diferents càrrecs directius i administradors de l’empresa ubicada a les Borges del Camp, unes citacions que han quedat ajornades pel proper 15 de setembre.