La Denominació d’Origen Montsant ha celebrat a Falset la sessió constitutiva de la seva nova junta rectora, on la Pilar Just va revalidar la seva presidència, continuant al capdavant de la DO Montsant al llarg dels pròxims 4 anys.

La nova junta estarà formada per Robert Perelló; Luis Miguel Molina, en representació de Blanch Valles SCP; i Marc Tost, com a vocals titulars dels viticultors adscrits a cooperatives. Pel que fa als suplents: Ricard Rull, Joan Sabaté en representació de Celler de Capçanes; i Jordi Castellví.

La resta de viticultors, en aquesta legislatura estaran representats per Joan Asens, per Baix Priorat SCP; i Joan Salvador Vernet. Els suplents seran Ricard Rofes i Josep Maria Vendrell.

En el cas dels cellers, els vocals titulars seran Toni Coca, del celler Coca i Fitó; Agustí Torelló, de Companyia Vitícola Sileo; Ramon Masip, de Celler Cairats; David Miralles, de Celles Unió; i Pilar Just, de Cellers Sant Rafel, que serà novament la presidenta. En aquest cens, els vocals titulars seran Josep Borràs, de Mas de les Vinyes; Sergi Montalà, d’Estones Vins; René Barbier, de Venus La Universal; Albert Barceló, de Terravinyada; i Ricard Giné de Baix Priorat.

Els objectius de treball de la nova junta de la DO Montsant continuaran passant “pels tres eixos clau en què s’ha estructurat al llarg dels darrers anys: coneixement, qualitat i promoció. Pel que fa al coneixement, la DO Montsant continuarà aprofundint en la seva zonificació per tal de definir encara més i millor els sòls, climes i la resta de factors que caracteritzen les seves garnatxes i carinyenes“. “La promoció durant els anys vinents -expliquen- tot i que seguirà centrada també en el mercat català, buscarà recuperar presència dels vins Montsant al mercat exterior mitjançant expedicions comercials i missions inverses amb diferents agents del sector”.

La qualitat continuarà sent l’eix central de tota la legislatura. Garantir la traçabilitat i la qualitat del producte, incrementant encara més els controls de procedència del raïm durant la verema així com els punts de venda del producte etiquetat com a DO Montsant.