L’associació Terradinàmica organitza una nova formació amb l’expert Pablo San Miguel Heras, sobre els Ritmes Còsmics. “Es tractaran temes cabdals per l’agricultura biodinàmica i la meteorologia com el maneig del calendari de sembres, l’antroposofia a l’origen de la biodinàmica, i el concepte de granja biodinámica com a organisme. Aprofundir i créixer en el coneixement de la biodinámica és un dels objectius de Terradinàmica i dels seus associats, per això cada any s’organitzen formacions, trobades i tallers en aquesta direcció“, expliquen fonts de l’organització.

La formació es farà els dies 3, 4 i 5 de juliol de 10 a 14h de forma presencial a les instal·lacions de Can Suriol al Castell de Grabuac, però aquesta vegada també s’ha proposat la formació en streaming per qui no pugui desplaçar-se i donar l’oportunitat a la gent de fora.

Continguts de la formació:
Totes les grans civilitzacions de la història a tot el món han construït monuments que han tingut diverses funcions als Antics Misteris. Les investigacions recents han descobert que moltes d’aquestes construccions i temples sagrats, a més de centres de culte als déus, eren observatoris astronòmics, la finalitat dels quals per a la nostra època materialista és de difícil comprensió, per què els homes del passat van dedicar tant esforç a la construcció d’aquests calendaris de pedra?

Dia 3 de Juliol:
– El maneig pràctic de les recomanacions del calendari, reconèixer i aplicar els ritmes còsmics favorables i desfavorables per als cultius.
– Els calendaris (María Thun) i la planificació de les tasques agrícoles en coherència amb els ritmes còsmics.
– Els Aspectes Principals (Trígon, Conjunció, Oposició, Quadratura, Quintil,…)
– Concepte Antroposòfic de planeta. (L’esfera física i l’esfera espiritual).
– El concepte Tolemaic (Geocèntric) i el concepte Copernicà (Heliocèntric).

Dia 4 de Juliol:
– El concepte antroposòfic del cosmos, la creació de lunivers. La Ciència Oculta de Rudolf Steiner.
– Lestudi de lAntroposofia per a la comprensió dels principis biodinàmics.
– Les etapes planetàries passades, presents i futures. Les 7 etapes culturals Posatlantes i la seva relació amb les constel·lacions.
– L’Any Platònic i la seva relació amb els processos i els ritmes vitals de l’ésser humà.
– Les Jerarquies Espirituals a les esferes planetàries i el seu reflex a la Terra.
– Les Constel·lacions i les forces creadores arquetípiques de la Natura, (Foc, Llum, Aigua, Terra).

Dia 5 de Juliol:
– Els efectes de les Forces Formatives a la Meteorologia i altres fenòmens naturals. El canvi climàtic, el cicle natural o l’activitat humana?
– La manipulació climàtica, geoenginyeria i les conseqüències de la intervenció als cicles naturals pels desenvolupaments científics.
– Retrospecció del 2022/2023. L’any 2024 i els Quintils persistents. El sentit de l’etapa evolutiva Terrestre actual.
– L’adveniment d’Ahriman, el nou ordre mundial, el perill del transhumanisme i la robotització de l’ésser humà.
– El concepte Goetheano o Ciència Espiritual i el concepte Científic Materialista.

Més informació a terradinamica.cat@gmail.com

Sobre el ponent:
Pablo San Miguel Heras
És membre actiu de l’Associació d’Agricultura Biodinàmica d’Espanya des del 1987. Des que es va publicar el primer Calendari de Maria Thun en castellà el 1984, va començar a fer les pròpies observacions dels efectes dels ritmes còsmics sobre els cultius i els fenòmens meteorològics. El 1992 es va fer càrrec de la distribució dels preparats biodinàmics elaborats a Alemanya entre els
associats d’Espanya. Des de l’any 2000 distribueix els preparats d’elaboració pròpia a la província de Segòvia. Col·labora amb l’Editorial Rudolf Steiner des del 2007 a la revisió del calendari de María Thun i des del 2014 amb les seves aportacions meteorològiques per al calendari d’Espanya.