La seva presentació en una ampolla icònica i estilitzada promet una experiència inoblidable inclús abans de destapar-la 
Alella, octubre de 2023.- 
”Ens trobem a les portes de la festivitat en què el cava agafa més protagonisme que mai“, comenten des del citat celler.

Amb la sortida al mercat de la nova anyada 2019 de l’Alta Alella Laietà, la Família Pujol-Busquets proposa per a aquestes dates nadalenques el duo blanc i rosat de la gamma, dos Gran Reserva que “encarnen el caràcter del Mediterrani en cada copa, presentats en una ampolla sofisticada i elegant que elevarà qualsevol celebració a un altre nivell“. 
Els vins escumosos formen una part fonamental de l’ànima d’Alta Alella i s’elaboren amb especial cura, “orientats sempre a aconseguir la millor qualitat: verema manual i selecció rigorosa del raïm, un procés d’elaboració meticulós seguint el mètode tradicional i una criança pacient d’almenys 36 mesos en el cas d’aquests dos caves“, expliquen. “A més, és un dels pocs cellers que llueix el segell Elaborador Integral del Consell Regulador, garantia de qualitat i traçabilitat (producte 100% premsat i vinificat a la propietat)“, diuen. Una feina que ha estat reconeguda amb múltiples premis internacionals i nacionals; els més recents, els 94 punts (Laietà) i 91 punts (Laietà Rosé) atorgats per la Guía Peñín.

Bombolles que expliquen un origen
Alta Alella és un celler 100% ecològic des que va néixer el 1991, situat a 10 km de Barcelona i a menys de 2 km del mar. “Seguint les seves dues grans premisses vocació de transparència i compromís natural“, la Família Pujol-Busquets busca elaborar caves que capturen i mostren de manera autèntica les característiques i l’essència del lloc d’on provenen; “que cada copa sigui un viatge a través de les vinyes que abracen la costa mediterrània d’Alella. Parlem del territori Serra de Mar, un paratge singular que es caracteritza per la seva proximitat al mar i pel Sauló (sòl sorrenc format de granit en descomposició), que aporta al raïm una acidesa natural excepcional. Un terroir únic que confereix als caves Laietà el seu caràcter distintiu i un sabor fresc, harmoniós i persistent“, comenten.

Versatilitat en cada glop
Com a aperitiu, acompanyant un sopar especial o per brindar donant la benvinguda a l’Any Nou. Qualsevol excusa és bona per gaudir d’aquest cava marcat amb una personalitat pròpia, molt versàtil i gastronòmic“, expliquen des del citat celler. L’Alta Alella LAIETÀ · Gran Reserva “és un cava modern i elegant, representat per un coupage de les varietats Pansa Blanca (Xarel·lo), Chardonnay i Pinot Noir que el dota d’una estructura, aroma i sabor molt més marcats“. Té un perfil de tast estructurat; és untuós, sec i afruitat i una bombolla molt fina. D’altra banda, l’Alta Alella LAIETÀ ROSÉ · Gran Reserva és un cava elaborat amb la varietat més genuïna d’aquesta zona vinícola: la Mataró (Monastrell). “Un cava sofisticat, exquisit i persistent, que presenta aromes a violetes i fruites del bosc, combinats amb notes de fruits secs, brioixeria i un toc de mineralitat“, recull la nota de tast del celler.

Un disseny que marca identitat
Els caves Alta Alella LAIETÀ i Alta Alella LAIETÀ Rosé presenten una ampolla icònica i estilitzada que promet una experiència inoblidable inclús abans de destapar-la. “Un complement per a qualsevol taula festiva i un regal que desperta admiració“, expliquen. “Aquest disseny únic és un símbol d’identitat, garantia d’origen i un tribut a la història vinícola d’Alella, homenatjant la forma de les ampolles amb què es comercialitzava antigament el vi d’aquesta zona“.

FAMÍLIA PUJOL-BUSQUETS, caves i vins ecològics i naturals

Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, a tocar del Mediterrani i a comptats quilòmetres de Barcelona, hi trobem Alta Alella, el projecte familiar d’en Josep Maria Pujol- Busquets Camps, la seva dona, la Cristina Guillén Soldevila i les seves dues filles, la Mireia i la Georgina. Des de l’inici l’any 1991, la família ha treballat sempre l’agricultura ecològica i s’han recuperat vinyes de més de 65 anys i varietats tradicionals com la Pansa Blanca (Xarel·lo) i la Mataró (Monastrell). Les vinyes de la família, plantades en costers i terrasses, estan situades a les localitats d’Alella, Teià i Tiana, bressol del cava de qualitat des de principis del segle XX.

L’any 2017, Vallcirera és reconegut com a Paratge Qualificat pel CR Cava, distinció i recompensa a una feina de molts anys elaborant caves d’alta qualitat, amb personalitat pròpia i lligats al territori. Es tracta, a més, de l’únic Paratge Qualificat ecològic des dels seus orígens i situat en un parc natural. El 2022 també és clau per Alta Alella, ja que la DO Cava atorga al celler el segell d’Elaborador Integral –garantia de traçabilitat i origen– i certifica el caràcter diferencial del territori SERRA DE MAR. Un reconeixement a la zona vinícola d’Alella per les seves excepcionals i singulars característiques edàfiques, climàtiques, orogràfiques i històriques. “Amb aquesta nova zonificació, es posa en valor la singularitat del territori d’Alta Alella“, comenten.

Paral·lelament, com a primer elaborador de cava sense sulfits del Consell Regulador (des de la verema del 2006), la família Pujol-Busquets expliquen que es mantenen ferms en el seu objectiu “d’oferir els millors vins naturals amb la seva línia del CELLER DE LES AUS. Impulsada per Mireia Pujol-Busquets, es tracta de l’aposta més visible d’Alta Alella amb la sostenibilitat. Un celler dinàmic, carregat d’experiència, amb ànsia de millora i entusiasme pel bon fer“.