LaFou de Rams és un “vi de vinya, ple de matisos, gràcies a la riquesa de la garnatxa blanca i a la seva meticulosa vinificació, que reflexa la identitat de la Terra Alta

LaFou Celler presenta la seva nova elaboració de garnatxa blanca, varietat insígnia del celler i de la DO Terra Alta. Es tracta de LaFou de Rams, “un vi de vinya que, amb el caràcter propi dels vins del celler, d’estil fresc i elegant, cerca transmetre la màxima expressió de la varietat amb la qual s’elabora i de les característiques de la seva vinya d’origen“, comenten.

La Vinya de Rams, d’on procedeix el raïm per elaborar aquest vi blanc, es va plantar l’any 1966 i se situa a la part més baixa de la finca, a 340 metres d’altitud. L’efecte que rep de les garbinades (les brises marines de l’estiu) és major en aquesta localització, marcant molt la frescor i preservant l’acidesa. A més, la seva orientació i amplitud li permeten beneficiar-se de totes les hores de recorregut solar, afavorint la maduresa i concentració del raïm.

Una part del vi es macera. Una vegada iniciada la fermentació, se separa en dos recipients, una part en bota francesa de primer i tercer any de 300 litres de torrat suau, en contacte amb les lies durant 5-6 mesos, i una altra en dipòsit d’acer inoxidable.  L’altra part del vi s’elabora com vi blanc brisat: es vinifica com raïm negre coexistint fermentació i maceració pel·licular i una part d’aquest vi brisat passa a dipòsit d’acer inoxidable i l’altra es guarda en bota de roure europeu, de 300 litres, amb els vins brisats d’altres anys, perquè, posteriorment, una petita part d’aquest passi a formar part de LaFou de Rams.

A l’hora de realitzar el cupatge, cadascun d’aquests quatre vins aporta unes característiques úniques, cada any en proporcions diferents, cercant exalçant l’expressió de la vinya i del paisatge que l’envolta i de la garnatxa blanca. “El resultat és un vi amb molta personalitat, que reposa al celler durant un mínim de 30 mesos per a expressar-se amb la màxima esplendor“, expliquen des del celler.

La Fou de Rams 2018

És un vi blanc amb essència de negre. “Descriu la llarga història d’una terra i una varietat a la qual els aromes s’obren cap a balsàmics que transformen la regalèssia en mentolat i que tornen a tancar-se cap a notes madures de mel i fruita. Un ventall d’aromes que fan de LaFou de Rams un vi polièdric que convida a no perdre’s cap moment de la seva evolució“, afirmen.

Volum i fluïdesa, pes i frescor, rusticitat i elegància, i estructura i lluminositat es combinen oferint un llarg recital de matisos, com un calidoscopi ric en sensacions que arrelen en la riquesa d’una varietat i en una forma de vinificar que reflecteix la identitat de la Terra Alta“, conclouen les citades fonts.