Cal Ganso-La Rectoria, és un vi negre elaborat per una barreja única de les varietats de raïm Carinyena i Tinta Amarela. És el resultat d’aquest cupatge més una acurada criança en dipòsit, amb un toc de bota de roure francès,

Cal Ganso – La Rectoria és una part de la història familiar d’aquest projecte i un homenatge a la casa familiar ubicada a Sant Pere Molanta que ha estat una font constant d’inspiració per a Alemany (Irene) i Corrio (Laurent). El resultat d’aquesta aventura -àmpliament reexida per cert-  és un vi “molt equilibrat i amb cos, una explosió aromàtica, amb fruita i uns tanins madurs, a més d’una molt bona acidesa que li permetrà una llarga guarda. Estem davant d’un vi de garatge que és una obra d’art“, explica José Martínez, somelier del restaurant barceloní Vía Véneto.  “Un vi que no deixa d’emocionar-me“, comenta la periodista Empar Moliner, encarregada de fer els honors inicials durant la presentació d’aquest vi.

Moliner, a banda de destacar el treball realitzat per Irene Alemany i Laurent Corrio amb la varietat Tinta Amarela, posa especial èmfasi en la feina feta també amb la carinyena. “I és que la saben tocar molt bé“, comenta. “Emoció, autenticitat, bellesa”, rebla Moliner. “Durant uns quants anys vam arribar a pensar que aquesta aventura potser no tindria massa futur però vam voler ser tossuts i mantenir-la”, explica Irene Alemany en la presentació pública d’aquesta primera anayada, la 2021. “Han estat anys de molta feina per arribar a poder presentar aquest vi, som un celler petit i hem hagut de superar un camí que no ha estat fàcil, però estem mot contents del resultat final“.

Aquest vi excepcional és el resultat de molts anys d’investigació, experimentació i un profund coneixement del sòl“, comenta Alemany. Aquest producte comença amb una plantació empeltada que va començar el 2005-2006, assessorada per un vigneron del Douro. La decisió de plantar Tinta Amarela es va prendre després d’un meticulós estudi del sòl, “i ara, després de molts anys d’observació i aprenentatge sobre el seu comportament, la collita del 2021 ha assolit l’equilibri que buscaven la Irene Alemany i el Laurent Corrio”, expliquen des del citat celler.

Per la seva part, Corrio explica que durant aquest procés de “creació” d’aquest nou vi va arribar a fer una certa comparació amb els vins elaborats durant la segona meitat de la dècada dels anys 90 a la zona del Priorat.

El Cal Ganso – La Rectoria es fermenta en dipòsits d’acer inoxidable amb llevats indígenes i experimenta una fermentació malolàctica en botes velles de roure francès. Tant la Carinyena com la Tinta Amarela, “amb la seva pell fina, delicada i sensible, aporten un caràcter únic a aquest viEl compromís d’Alemany i Corrio amb la qualitat, l’adaptació al territori, l’ús de llevats i bactèries indígenes, així com el seu control directe sobre la vinya, resulten en vins que són un veritable reflex de la seva passió i dedicació.

Sobre Alemany i Corrio

Amb aquest nou llançament, Alemany i Corrio continua el seu viatge d’exploració de noves maneres d’expressar la seva passió per la vinya i la seva dedicació a la producció de vins excepcionals. Alemany i Corrio és un celler amb un profund respecte per la terra i una passió per l’art de fer vi. Cada vi reflecteix el seu compromís amb la qualitat, l’artesania i la sostenibilitat. Volen que cada ampolla que surt del celler sigui una “experiència inoblidable“.