La Denominació d’Origen Cava celebra avui i demà a Barcelona dues jornades de difusió i anàlisi d les seves perspectives de futur amb l’organització del  Cava Meeting, una iniciativa nascuda amb la idea d’esdevenir un gran fòrum, un “viatge per la seva excel·lència“. Un programa en el que destaca la presència de diversos prescriptors vitivinícoles de renom del panorama actual, entre els quals, els Màster of Wine Sarah Jane Evans i Pedro Ballesteros, el sommelier Ferran Centelles i el periodista especialitzat, sommelier i Formador en Cava Ramon Francàs. Tot plegat, al barceloní Espai de Transformació Creativa Casa Rius s’espera també l’assistència de convidats provinents de l’Estat, Japó, Regne Unit, Estats Units, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Itàlia i Suïssa, mercats naturals d’aquest vi escumós.

Detalls del programa
Les jornades organitzades per MAHALA Wine &, i que seran conduïdes per Yolanda Ortiz de Arri i Ruth Troyano, s’han obert amb una benvinguda del president del Consell Regulador de la DO Cava, Javier Pagés, en la qual ha explicat la situació actual i futura de l’entitat cavista. Les ponències i tastos les ha iniciat el Master of Wine Pedro Ballesteros, que ha transportat els assistents en el món dels Caves dels Elaboradors Integrals. Seguidament, Josep Roca, sommelier i cap de sala del restaurant El Celler de Can Roca, ha presnetat un menú ideat per a harmonitzar amb el Cava.

El sommelier Jordi Paronella Vidal (del grup de restaurants del xef José Andrés) i el també sommelier i periodista de La Vanguardia Ramon Francàs han parlat aquest matí sobre els Caves de Paratge Qualificat, els de molt llarga guarda i els que s’endinsen en una dimensió de l’anomenada “tercera criança“. També aquest matí s’ha celebrat una taula rodona amb mitjans internacionals en la qual s’ha analitzat quin és el pes i la importància del Cava en els mitjans nacionals i internacionals especialitzats més destacats.

Entre els ponents, hi han participat la Master of Wine Sarah Jane Evans, copresidenta de Decanter World Wine Awards; la periodista Amaya Cervera, d’El País Setmanal i Spanish Wine Lover; Jamie Goode, columnista del The Sunday Express; Doug Frost, una de les tres persones en el món que posseeix simultàniament els títols de Master of Wine i Master Sommelier referent del sector del vi als Estats Units, i l’influencer gastronòmic ambaixador de la D.O. Cava Rafael Antonín. La jornada matinal s’ha tancat amb un show room exclusiu de Caves de Guarda Superior.

Negoci i internacionalització
Les sessions de demà dimarts 28 de novembre arrencaran amb una taula rodona en la qual s’abordarà com crear major valor en el negoci del Cava. Es debatrà sobre la internacionalització del Cava i de com construir o afegir valor a la marca en àmbit mundial a través d’una ponència moderada per Sarah Jane Evans MW i amb la participació de Pedro Ferrer, vicepresident i CEO del Grup Freixenet; Meritxell Juvé, CEO i 4a generació de Juvé & Camps; Jaume Vial, director comercial de Mestres; Marc Morillas, especialista en disseny i construcció de marca, i Juan Manuel Bellver, director de Lavinia España.

Seguirà una ponència moderada pel sommelier Ferran Centelles en la qual Carme Ruscalleda, Jordi Paronella, Nieves Barragán i Agustín Trapero dissertaran sobre Cava i gastronomia. I tot seguit es donarà cabuda a una ponència per abordar els reptes i desafiaments científics que afronta el producte, detenint-se a analitzar la viticultura del segle XXI i els futurs sistemes de conducció i verema avançats davant el repte del canvi climàtic per part de Marco Simonit, de Mètode Simonit & Sirch de poda. També s’abordarà el paper de les mares i el tiratge amb tap de suro per part de l’enòleg, investigador i professor de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Joan Miquel Canals.