La línia de vins d’autor d’Altavins Viticultors, Vinerel·les, ha estat la guanyadora del Pentaward d’Or 2023 en la categoria de Begudes, Línia de Vins. Es tracta del guardó més important a nivell mundial pel que fa al món del packaging, i és considerat l’Óscar del disseny. Enguany s’han seleccionat nou finalistes d’entre més de 2.000 projectes de 60 països.

El disseny és obra de Bulldog Studio, estudi creatiu de disseny gràfic especialitzat en packaging i branding, i focalitzat en begudes i producte gourmet. Aquest premi reafirma l’èxit d’un disseny que ja va rebre un Premi Laus de Bronze en l’edició d’enguany.

Projecte i disseny de Vinerel·les

Vinerel·les és el projecte més personal de Joan Arrufí, propietari d’Altavins Viticultors. La filosofia d’aquesta línia és extreure’n la tipicitat de cada terrer, de cada varietat, clima, alçada i posició per aconseguir l’excel·lència. Així surt al mercat una col·lecció de 5 vins únics, que neixen a vinyes velles, veremades a mà i amb una acurada selecció dels millors raïms per elaborar aquests 5 monovarietals: Garnatxa Peluda, Brisat Garnatxa Blanca, Carinyena, Garnatxa Blanca i Macabeu.

La forta personalitat del projecte requeria un disseny concorde. Així, des de l’estudi van decidir jugar amb les notes personals que el mateix Arrufí pren sobre els seus vins. Com si d’un full de la seva personal llibreta es tractés, cada etiqueta està feta amb la seva grafia, deixant un espai perquè el consumidor pugui fer també les seves anotacions. Per a això, el vi incorpora també un llapis lligat a l’ampolla que el fa encara més autèntic i personal.

El resultat final és un una col·lecció de vinerel·les (com si d’una aquarel·la es tractés, però amb vi i color) que representa el paisatge i els seus matisos a través de les varietats del raïm pròpies del territori on es troba ubicat el celler, la Terra Alta.