La tercera edició dels The European Awards, organitzats pel Professional and Business Excellence Institute, ha reconegut la trajectòria del celler prioratí Clos Galena, per la qualitat dels vins i la conscient aposta per la sostenibilitat. El certamen, celebrat a l’Hotel Ritz de París el dimecres 29 de novembre, ha reconegut a professionals i empreses de diferents sectors que operen a nivell
europeu, promovent l’excel·lència i el coneixement a través de l’ensenyament, la investigació i la creació de xarxes proactives.

Merche Dalmau, propietària de Clos Galena (DOQ Priorat) ha recollit el guardó tot agraint la tasca del seu equip, dedicant el premi a les seves tres filles Cristina, Maria i Julia i també als seus pares Enric i Mercè. Dalmau ha assegurat que «aquest premi és una evidència que els somnis es fan realitat».

Clos Galena, una marca internacional
Des del seu celler al municipi del Molar, Clos Galena exporta entorn un 70% de la seva producció a més de trenta països, el celler situat a la Finca de la Solana ha consolidat la seva presència a mercats del nord d’Europa, i d’altres asiàtics com la Xina, Hong Kong, el Japó i Taiwan. Amb 30 hectàrees al Priorat, el celler segueix sent un referent a la regió i al territori.

Sis anys del sopar que ho va canviar tot
La rellevància de Clos Galena en el panorama nacional i internacional del món del vi té una data molt significativa. El 10 de desembre del 2017, en el sopar dels Premis Nobel, el vi Formiga de Vellut va presidir la taula més intel·lectual de la terra. Per primera vegada, un vi d’un celler català, i dirigit per una dona, assolia una fita com aquesta. Un sopar que va posar de rellevància l’excel·lència dels vins de Clos Galena, com també ha passat amb el recent European Award 2023 com a millor celler.