La Denominació d’Origen Montsant centra aquest mes de gener  amb la realitzazció d’una nova edició de la gira per escoles d’hostaleria i sommelieria de Catalunya per tal de donar a conèixer les particularitats de la DO i apropar els vins Montsant als estudiants.

Després dels bons resultats de la passada edició, portada a terme durant el 2022, la DO Montsant recupera aquesta sèrie de tastos formatius com a exercici de divulgació fonamental per tal d’apropar-se als professionals del futur i formar-los, amb l’objectiu que tinguin una concepció completa i correcta de què és i com es treballa a la DO Montsant, i de com són i s’elaboren els seus vins.

La gira comença el pròxim dimecres 24 de gener al CETT, amb els estudiants del curs de Diploma de Sommelier, i continuarà dilluns 29 a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, amb un tast de zonificació per als estudiants del Grau Superior de Serveis de Restauració.

Ja al febrer, els vins Montsant tornaran a Manresa, per apropar-se al Curs de Sommelier Professional de l’Escola Joviat (12 de febrer), i viatjaran fins a Tortosa per participar del curs de Tècnic Superior en Restauració de l’Institut Dertosa, dilluns 26 de febrer. El mes de març, el torn serà pels estudiants de l’ESHOB (4 de març), l’Escola d’Hostaleria de Sitges (7 de març) i l’Escola d’Hostaleria del Vallès (14 de març).

La DO Montsant continua treballant amb altres escoles per tal d’apropar-se al màxim nombre d’alumnes possible. Així, estan previstos també tastos formatius amb els estudiants del Grau Superior de Noves Tendències en Sumilleria de l’Escola d’Hostaleria de Girona, i a l’Institut Escola d’Hoteleria de Barcelona.