Didier Belondrade i el seu fill Jean són viticultors amb molt de talent a la Denominació d’Origen Rueda. Defensen els valors fonamentals del nostre ofici que són tan importants per a nosaltres. Amb l’experiència de Didier, la passió de Jean i la seva visió dels grans terrers, estem encantats de poder donar una nova continuïtat a aquesta propietat a la qual hem dedicat 25 anys de les nostres vides“. Són paraules de Laurent Combier, Peter Fischer i Jean Michel Gerin, els tres prestigiosos enòlegs -amics i socis- francesos que l’any 2002 van posar en marxa el seu projecte del Trío Infernal al Priorat amb prop de 18 hectàrees de terreny al terme municipal de Torroja i que després d’uns darrers anys de transició han acceptat la proposta econòmica presentada per la família Belondrade.

Els fundadors del Trío Infernal a Torroja del Priorat.

Han passat gairebé tres dècades des que ens vam enamorar de la zona i vam plantar les nostres vinyes en aquests sòls de licorella per a produir vins amb caràcter. Durant 25 anys, ha donat forma a la nostra vida quotidiana i ha creat un vincle profund i durador entre nosaltres“, comenten els antics propietaris del Trio Infernal. Entre les raons que han comentat per a la seva decisió de vendre el celler citen “problemes de salut” i “una pèrdua de motivació“, la qual cosa ha portat als tres enòlegs francesos a posar punt final a l’empresa i al seu projecte prioratí.

Cal recordar que a partir de l’any 2018 els també enòlegs francesos Léo Cuisinier i Lucas Chazalet van rebre l’encàrrec per a donar un nou impuls a la dinàmica del Trío Infernal però a finals de l’any passat  la propietat va determinar posar el celler a la venda i donar per finalitzat el projecte dels seus creadors.

La Família Belondrade, amb el seu afamat celler a Valladolid posat en marxa l’any 1994 (i amb la primera anyada del seu Belondrade y Lurton al mercat dos anys després), han destacat per l’elaboració de vins blancs de la varietat verdejo.