La D.O. CAVA torna a unir-se a Passeig de Gourmets, el festival culinari del Passeig de Gràcia de Barcelona que arriba a la seva setena edició del 7 al 17 de març del 2024. Enguany, la cita que marca el tret de sortida als esdeveniments gastronòmics de la Ciutat Comtal, suma noves propostes: una ruta de pastisseria creativa i una altra de l’art de la cocteleria.
El Cava s’alia novament amb Passeig de Gourmets amb una proposta de maridatge que, segons el president del Consell Regulador, Javier Pagés, “demostrarà la gran universalitat del Cava i la seva versatilitat amb infinites possibilitats d’harmonia segons les tendències gastronòmiques del moment de cada restaurant participant”. La D.O. CAVA participa a les Rutes de Platets, Entrepans d’Autor i Menús Gourmet.
Dues novetats destaquen de la participació de la D.O. CAVA en una edició ja plenament consolidada de Passeig de Gourmets. D’una banda, s’ha organitzat un tast per a professionals que es realitzarà abans que comenci el festival gastronòmic. Serà un tast exclusiu per a professionals de la restauració i hoteleria que participen a la ruta gastronòmica de Passeig de Gourmets. Ferran Centelles, Drinks Manager d’elBulliFoundation, oferirà una masterclass on tractarà totes les característiques dels Caves de Guarda Superior i com poden recomanar-se als clients.
El tast es basarà en els Caves que se serviran amb els Menús Gourmet, Entrepans d’Autor i Ruta de Platets de Passeig de Gourmets. També s’ha dissenyat una experiència que oferirà trucs per a triomfar amb les publicacions foodies amb Cava a les xarxes socials. La D.O. CAVA proposa, doncs, una interessant taula rodona on descobrir TIPS i trucs per a millorar les fotografies, publicacions i estilisme de les publicacions sobre Cava i gastronomia en xarxes socials.
Tres reconeguts experts explicaran com fer que les publicacions siguin tot un èxit: Lenka’s Lens (@lenkas_lens) explicarà com fer que les fotografies siguin un èxit i cridin l’atenció de la comunitat. Al costat d’ella dos influencers de referència del panorama actual donaran algunes pistes per tenir èxit a les xarxes socials: Rafael Antonín (@rafuel55), un dels influencers gastronòmics més volguts d’internet, i la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras (@winesandthecity), “que ha estat capaç d’acostar el món del vi al gran públic, trencant amb les barreres del llenguatge“.
20 restaurants de referència
En aquesta edició participaran un total de 20 restaurants de referència, amb grans xefs com Carme Ruscalleda i Martín Berasategui. Enguany la Ruta de Platets, l’activitat més popular que es pot gaudir per 10€ amb copa de Cava inclosa i sense reserves, concentra tretze propostes d’allò més variades: des d’unes croquetes coulant XL de rostit a l’H10 Casa Mimosa, el steak tartare amb pa de croissant i mantega Échiré de Santa Eulalia o el bao de cua de bou del Cafè Vienès de l’Hotel Casa Fuster, entre altres. A ells els segueixen els reeixits Entrepans d’Autor.
Nou restaurants han presentat les seves versions d’entrepans, totes elles amb la possibilitat de servir-se amb pa sense gluten, i amb un preu variable des dels 9€ fins als 19 €. Un smash Burger de vaca amb pulled pork al LomoAlto & LomoBajo, un brioix de tàrtar de llom i ventresca de tonyina amb papada ibèrica sota el segell de Martín Berasategui al Monument Hotel, un “hot-dog” de garrí a la Terrassa del Claris o el sandvitx de Pastrami del Bar del Majestic, són algunes de les opcions que es podran gaudir del 7 al 17 de març.
Els vuit Menús Gourmet, que requereixen reserva prèvia, presenten un recorregut més extens per les cuines dels restaurants per valor de 70€ amb un maridatge de Caves exclusiu per a l’ocasió. Participen: Virens (Almanac Barcelona), Blanc (Mandarin Oriental, Barcelona), SOLC (Majestic Hotel & Spa), Restaurant Solomillo, Somni Restaurant (The One Barcelona), Sintonia, La Terraza del Claris i Os-Kuro.