L’Ajuntament de Pollença treballa amb Vi Primitiu perquè l’agermanament entre la Fira del Vi de Pollença i la Fira del Vi de Falset sigui aviat un fet oficial

La inauguració oficial de la Fira del Vi serà dissabte dia 27 d’abril a les 10.00 h. Aquest primer dia l’horari serà ininterromput de 10.00 a 20.30 h. Diumenge serà de 10.00 a 14.00 h. Cal recordar que la taquilla sempre tancarà una hora abans. El preu de l’entrada serà de 15 € i inclourà un val de descompte de 5 € per la compra de vi a la mateixa fira.

Pel que fa als cellers, enguany n’hi participaran 38 de Mallorca, i un d’ells es presenta per primera vegada a la fira. A més, tots ells formen part de les tres Denominacions d’Origen (DO) que trobam a l’illa: DO Vi de la Terra Mallorca, DO Pla i Llevant i DO Binissalem. Un any més, tampoc hi faltarà representació de la DO Montsant (Priorat de Catalunya), amb qui col·labora l’Associació Vi PrimiIu, amb 18 cellers par9cipants. En total, es podran tastar uns 250 vins. Precisament, s’ha anunciat que enguany l’Ajuntament de Pollença treballa amb Vi Primitiu perquè l’agermanament entre la Fira del Vi de Pollença i la Fira del Vi de Falset sigui aviat un fet oficial, perquè la segona ha estat el punt de partida i la inspiració per la de Pollença.

Tota aquesta informació s’ha de recollir a un cartell representa9u que consItuirà la imatge gràfica de l’edició del 2024. Com ja és habitual des de fa uns anys, aquest disseny es tria mitjançant un concurs que convoca l’Ajuntament de Pollença. Enguany, el guanyador ha estat Joan Cerdà, amb una imatge anomenada “Taps”. A la presentació ha comentat que “cercava una imatge que tengués certa notorietat”. Per això, ha explicat que s’ha inspirat en la bellesa dels taps pel seu material i també perquè representen l’obertura de la botella de vi i l’inici de la degustació.”

Després de vint-i-una edicions, els punts forts de la Fira del Vi són evidents. Per una banda, per part del visitant, té un valor especial poder xerrar directament amb els cellers i conèixer el món vinícola de més a prop. Per altra banda, els productors de vi tenen l’oportunitat de parlar amb els seus seguidors, saber més de les seves preferències, perfeccionar els seus vins i presentar noves propostes“, expliquen fonts de l’organitzacií. A més, es podrà aprofundir en l’experiència acudint a la zona de tast, que enguany celebrarà la seva quarta edició, i que des de la seva creació se situa a l’exterior del Claustre.

Els 38 cellers participants de Mallorca són: Ses Talaioles, Àngel, Son Prim, Vidal Serra, Can Vidalet, Sebastià Pastor, Can Xanet, Olorón, José L. Ferrer, Ca’n Feliu, Castell Miquel, Blanca Terra, Dalt Turó, Mortitx, Miquel Oliver, Conde de Suyrot, Son Campaner, Canyelles i Batle, Son Bordils, Butxet, Pere Seda, Karretània, Can Axartell, Son Puig, Macià Batle, Binigrau, Son Ramon, Taujana, Can Coleto, Son Juliana, Vi Rei, Tianna Negre, Can Majoral / Mesquida Mora, Ses Rotes (nou celler), Son Vic de Superna, Es Verger i Es Fangar.

Activitats paral·leles

A banda del programa d’actes emmarcat dins els dies 27 i 28 d’abril, també se celebraran una sèrie d’activitats paral·leles durant els dies previs. Per una banda, divendres dia 19 d’abril el saló del Reial Club Nàutic del Port de Pollença acollirà una conferència amb el (tol “La recuperació de varietats minoritàries de vinya a les Illes Balears. Recull de mencions des de l’any 1787”, a càrrec de la Doctora M. del Carme Garau Taberner, cap de Producció Vegetal de l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP), i del Doctor Antoni Puig Palerm, historiador i arqueòleg. L’acte serà a les 19.30 h.

Imatge de la presentació oficial de l’edició d’enguany.

Per altra banda, el mateix cap de setmana de la fira, divendres dia 26 d’abril, s’inaugurarà l’exposició “Cartells que han il·lustrat les diferents edicions de la Fira del Vi de Pollença”. També s’aprofitarà per donar la benvinguda als representants de Falset. L’acte es tancarà amb el concert de Jazz MG Quartet. Tot això se celebrarà a l’envelat de l’exterior del Claustre, a parIr de les 20.00 h. Per úlIm, els dos dies de fira, 27 i 28 d’abril, es duran a terme una sèrie de tasts comentats a l’envelat de l’exterior del Claustre. Seran a càrrec dels cellers Ses Talaioles, Son Prim, Can Vidalet, Can Xanet, Olorón, Castell Miquel, Conde de Suyrot, Son Bordils, DO Montsant, Can Axartell, Son Puig, Vi Rei i Ses Rotes.

A la presentació, el representant de l’Associació Vi Primitiu, Josep Bibiloni, ha destacat que és un esdeveniment idoni per gaudir del món del vi, això sí, sempre amb moderació a l’hora de consumir alcohol. A més, també ha donat algunes informacions pràctiques, com consultar el llibret que es repartirà a l’entrada per ubicar els cellers o escopir els vins (una vegada tastats) per poder provar-ne d’altres.

Per altra banda, el regidor d’Impuls Econòmic, Toni Cànaves, ha explicat que des d’aquesta àrea es vol posar en valor el producte vinícola local, que a la vegada té repercussió arreu de Mallorca. També ha destacat que es reforçaran les línies de transport públic amb direcció a Pollença perquè no s’hagi d’utilitzar el vehicle privat. Per últim, el batle de Pollença, Mard March, ha conclòs que en la societat actual, cada vegada més, s’imposa la cultura del vi, que representa una font de riquesa i cultura. A més, insisteix en
què també és un element important per l’impuls econòmic del municipi de Pollença.