Una convocatòria que ha esdevingut una cita de referència tindrà lloc el dissabte, 4 de maig, a Gratallops, dins dels actes de la Fira del Vi de Falset. Tast amb Llops celebrarà el primer dissabte de maig la dissetena edició amb la participació de 26 cellers de Gratallops, el Montsant, el Penedès, l’Empordà, però també de diferents punts de l’Estat espanyol i de França. El tast, promogut per l’Hotel Cal Llop, se celebrarà a les places de Dalt i de l’Ajuntament de Gratallops i és dels primers organitzats al Priorat coincidint amb la celebració de la Fira del Vi de Falset.

 

En aquesta edició hi participaran els cellers de sempre de Gratallops:
– Álvaro Palacios
– Celler Cecilio
– Celler de l’Abadia
– Celler Devinssi
– Clos Figueras
– Clos i Terrasses
– Clos Mogador
– Fredi Torres Viticultor – Lectores Vini
– Josep Grau Viticutor
– Mas Martinet
– Meritxell Pallejà
– Cal Batllet- Ripoll Sans
– Sara i René Viticultors
– Gratavinum
I també una llarga llista de cellers convidats, des del Montsant al Penedès i a
l’Empordà, però també de diferents punts de la geografia espanyola i francesa:
– Orto Vins DO Montsant
– Acústic Celler, DO Montsant
– Josep Grau Viticultor, DO Montsant
– Colet Viticultors, Clàssic Penedès
– Sota els Àngels, DO Empordà
– Le Cartel Vins, Llenguadoc-Rosselló
– Silice Viticultores, Ribeira Sacra
– La Rectorie, AOC Collioure
– Raices Ibéricas, DOP Calatayud
– Descendientes Elisa Amores, Sierra de Alcaraz (Albacete)
– Massal Selecion, MW Álvaro Ribalta
– Chartreuse

Tast amb Llops tornarà a reunir cellers que elaboren “Vins de Vila i Terroir”, una categoria estrenada pels organitzadors ara fa 6 anys. Durant la cita es podran tastar més de 100 vins a copes, la majoria de producció molt limitada, marcats per la singularitat del terroir i la filosofia de vida dels productors, basada en l’ecologia il’artesania, en la sostenibilitat humana, social, cultural i ambiental, i fonamentada en una interpretació molt lliure però precisa i respectuosa del paisatge que cultiven.

Tast amb Llops és una cita plenament arrelada al Priorat on es poden tastar vins de gran qualitat dialogant amb els elaboradors. Any rere any, la trobada té lloc en un entorn rural amable amb vistes a les vinyes, davant de l’Hotel Cal Llop, i s’acompanya sempre amb música en directe (DJ Golfo de Guinea) i un aperitiu que, aquest any, constarà de pernil DOP Guijuelo tallat a mà, tapes gastronòmiques, oli d’oliva de producció ecològica Miró Cubells de Cabacés (DOP Siurana) i un assortiment de formatges de proximitat de Formatgeria Linens de Bellmunt del Priorat i Serra del Tormo de La Torre del Espanyol.

Encara hi ha entrades disponibles per a la dissetena edició, tot i que estan a punt d’esgotar-se. Les reserves són majoritàriament de winelovers, alguns procedents d’Andorra, Suïssa, Suècia, Bèlgica, França, Irlanda, Regne Unit i els EUA i que han participat a Tast amb Llops en altres edicions, el que demostra l’alta fidelitat dels assistents i la referència del certamen dins de la Fira del Vi. per tercer any consecutiu és manté l’ampliació de l’espai de degustació més enllà de la plaça de Dalt per donar cabuda a tots els participants i visitants sense cap tipus d’aglomeració. L’aforament està limitat a 350 persones. El preu de l’entrada té un cost de 65 euros i permet als assistents tastar els vins, gaudir de la música en directe i d’un aperitiu. Com cada edició, Tast amb Llops compta amb el suport d’Aguiló Vinateria, DOQ Priorat, Tonnellerie Saint Martin i l’Ajuntament de Gratallops.