El passat divendres 12 d’abril es va portar a terme la presentació de la primera edició del Festival SingulArts, a la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

A la taula, el president del Consell Francesc Barbero va fer menció als quatre cellers de la comarca que col·laboren en aquesta  nova iniciativa cultural que s’alinea amb els objectius de vinculació del turisme als productes de qualitat i la cultura. El president de l’Associació Cellers Singulars, Josep Llauradó explica que aquest projecte permetrà la pernoctació i el turisme a les tres comarques, oferint productes de proximitat.

La directora del projecte ens explica que aquesta iniciativa, inclou espectacles de jazz, òpera, teatre, lírica, clàssica, dansa i relats històrics, convertint els espais de treball en espais escènics. El projecte te com objectiu l’accés a la cultura i el consum sostenible i de proximitat.

El festival arrenca el 3 de maig a Vinebre amb l’obra còmica “A l’hospital” de la companyia de teatre Escombra de Bruc. El dissabte 4 de maig a Puigpelat, podrem gaudir de la dansa amb un espectacle creat exclusivament per al festival a càrrec de Constanza Brnčić i Oriol Aymat. El 10 de maig, els reconeguts músics vallencs Roger Padullés (tenor) i Medir Bonachi (piano) oferiran un recital líric a Masmolets.

El 18 de maig serà el torn de l’orquestra Camerata XXI que actuarà a Rasquera amb un programa que inclourà tangos i milongas argentines. La periodista i divulgadora Maria Montes ens farà viatjar a l’antiguitat amb narracions il·lustrades pel conjunt de música antiga Ensemble Virtus, el 24 de maig a Miravet. El 25 de maig, l’actriu Jordina Biosca oferirà l’espectacle per adults  “I va venir el vi” a Alforja. Ja en la recta final, el divendres 14 de juny serà el torn de l’òpera còmica amb “Il Teatro allà Moda” de la companyia Teatre de les Comèdies a Rodonyà.

El festival finalitzarà el dia 15 de juny amb el concert de jazz de Janine Jhonson titulat “Confessions d’una diva del Soul” a Ginestar.

Tots espectacles seran precedits per un tast de vins D.O. Tarragona de l’Associació Cellers Singulars. Les vetllades es clouran amb un sopar fred amb productes de la terra.

El projecte es una iniciativa de  l’empresa privada Musics & Concerts amb el suport de la Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya, ama la col·laboració de l’Associació Cellers Singulars.