Arriba al mercat l’anyada 2020 del cava de Guarda Superior MIRGIN en blanc i rosat. Caves elaborats amb raïm cultivat de manera ecològica, en un terroir únic de Sauló, i amb el segell d’Elaborador Integral de la DO Cava. Delicadesa, salinitat i complexitat són adjectius que defineixen els caves d’Alta Alella.

La família Pujol-Busquets presenta la nova anyada 2020 de dos Caves de Guarda Superior que embotellen la quinta essentia d’un vi de tall fresc: MIRGIN Reserva i MIRGIN Rosé Reserva. Dues referències que “sublimen el caràcter mediterrani del celler i que són una excel·lent porta d’entrada als altres caves de gamma superior de la família; des dels Laietà Gran Reserva als Paratge Qualificat Mirgin Opus i Mirgin Exeo, i fins als grans caves de col·lecció com els multipremiats Alta Alella 10 i Mirgin Exeo Evolució+“, expliquen fonts del citst celler.

A través de la delicadesa, els aromes a fruita i l’estructura, aquest duo sedueix a nous consumidors que volen iniciar-se en el món de les bombolles, com constaten els experts. Recentment, el MIRGIN blanc 2019 va ser distingit com a millor “Entry Level Catalan Sparkling Of The Year” (Millor escumós catalàde l’any d’entrada de gamma) a l’informe publicat pel mitjà del reputat Master of Wine Tim Atkin. A més a més, Tom Hewson, autor de l’informe, va assegurar que aquest cava és “everything you could hope for” (tot el que un pot desitjar). Per la seva banda, la guru internacional del vi Samantha Cole-Johnson el va descriure com un cava “absolutely lovely” (absolutament encantador) a JancisRobinson.com“.

Caves ecològics i d’origen Mediterrani

El MIRGIN i el MIRGIN Rosé són dos caves especials per diverses raons. “En primer lloc, el raïm es cultiva de manera ecològica i es verema a mà en el punt de maduració òptim per obtenir caves frescos i equilibrats. El 2020 es va collir aviat a causa de les pluges de la primavera i les altes temperatures del mes d’agost. El blanc està elaborat amb Pansa Blanca (Xarel·lo), Macabeu i Parellada, i el rosat amb Mataró (Monastrell), i tots dos surten al mercat amb una criança d’entre 20 i 40 mesos“.

En segon lloc, la família Pujol-Busquets forma part del selecte ‘club’ d’elaboradors que compta amb el prestigiós segell Elaborador Integral, que identifica els cellers de la DO Cava que fan tot el procés d’elaboració a la seva propietat, de principi a fi. Només hi ha 14 cellers més a tota Espanya que poden lluir aquest segell a les seves etiquetes.

I, per últim, el seu caràcter salí que aporta frescor al cava, fruit de la proximitat de la vinya al mar Mediterrani (a menys de 2 km). Els ceps creixen en un paratge únic i singular situat al territori Comtats de Barcelona – Serra de Mar, al Parc Natural de la Serralada de Marina. Una de les seves particularitats és el Sauló, un excepcional sòl sorrenc de granit en descomposició que atorga acidesa natural al vi.

L’aliat ideal en qualsevol taula

Aquests dos caves de Guarda Superior són insígnia de la versatilitat. Funcionen a la perfecció durant l’aperitiu, acompanyant a salaons i marisc, o plats principals des de verdures a la brasa, fins a carns blanques i tota mena de peixos. Inclús funciona bé amb plats més especiats o exòtics. Ambdós caves destaquen per la seva complexitat, frescor i una bombolla ben integrada i refinada. En el cas del MIRGIN trobem records delicats a fruita blanca, i al MIRGIN Rosé notes de fruita vermella i brioixeria.

Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, a tocar del Mediterrani i a comptats quilòmetres de Barcelona, hi trobem Alta Alella, el projecte familiar d’en Josep Maria Pujol- Busquets Camps, la seva dona, la Cristina Guillén Soldevila i les seves dues filles, la Mireia i la Georgina. Des de l’inici l’any 1991, la família ha treballat sempre l’agricultura ecològica i s’han recuperat vinyes de més de 65 anys i varietats tradicionals com la Pansa Blanca (Xarel·lo) i la Mataró (Monastrell). Les vinyes de la família, plantades en costers i terrasses, estan situades a les localitats d’Alella, Teià i Tiana, bressol del cava de qualitat des de principis del segle XX.

L’any 2017, Vallcirera és reconegut com a Paratge Qualificat pel CR Cava, distinció i recompensa a una feina de molts anys elaborant caves d’alta qualitat, amb personalitat pròpia i lligats al territori. Es tracta, a més, de l’únic Paratge Qualificat ecològic des dels seus orígens i situat en un parc natural. El 2022 també és clau per Alta Alella, ja que la DO Cava atorga al celler el segell d’Elaborador Integral –garantia de traçabilitat i origen– i certifica el caràcter diferencial del territori SERRA DE MAR. Un reconeixement a la zona vinícola d’Alella per les seves excepcionals i singulars característiques edàfiques, climàtiques, orogràfiques i històriques. Amb aquesta nova zonificació, es posa en valor la singularitat del territori d’Alta Alella.

Paral·lelament, com a primer elaborador de cava sense sulfits del Consell Regulador (des de la verema del 2006), la família Pujol-Busquets continua ferma en el seu objectiu d’oferir els millors vins naturals amb la seva línia del CELLER DE LES AUS. Impulsada per Mireia Pujol-Busquets, es tracta de l’aposta més visible d’Alta Alella amb la sostenibilitat. Un celler dinàmic, carregat d’experiència, amb ànsia de millora i entusiasme pel bon fer.