Juvé & Camps, celler familiar amb més de 200 anys de llegat vitícola i més d’un segle elaborant escumosos de llargues criances s’enorgulleix d’anunciar que serà el patrocinador oficial de la I Edició dels Top 100 Sommeliers Espanya 2024, celebrada per primera vegada al nostre país, encara que amb una reconeguda trajectòria al Regne Unit, la finalitat del qual és posar en valor la figura del sommelier, destacant la seva importància tant per al sector vinícola com per al gastronòmic, i en pro del seu enriquiment mutu.

“El celler fa un pas més per reforçar el seu suport i compromís amb aquesta professió que, a més, reconeix com a necessària per tal de difondre la cultura vitivinícola i vincular-la a la riquesa gastronòmica tant del nostre país com de la resta del món“.

Meritxell Juvé, 4ª Generació Familiar & CEO, afirma que “és un immens honor per a la nostra Casa, Juvé & Camps, poder patrocinar aquesta primera edició del Top 100 Sommeliers d’Espanya, mostrant així el nostre absolut suport i agraïment per l’enorme feina que fan per ressaltar tot allò que hi ha darrere de cada ampolla. Els nostres vins escumosos tenen una criança perllongada, de fins a 108 mesos, per la qual cosa el seu estil és molt gastronòmic. Això ha fet que els nostres vincles amb la sommeleria sempre hagin estat molt estrets i necessaris. Sense ells encara seria més complicat explicar l’enorme versatilitat dels nostres vins.”.

Les habilitats del sommelier són essencials en una experiència gastronòmica, motiu pel qual aquesta classificació valora més enllà del perfil de cada participant o l’extensió de la carta de vins. Els dots comunicatius, l’empatia, la perícia o la capacitat de seducció i persuasió són també imprescindibles en la tasca d’aquest professional i, per això, el certamen té alhora una combinació de factors com les responsabilitats, la veterania o els guardons obtinguts per cadascun dels participants.

Top 100 Sommeliers és la llista definitiva de professionals del sector del vi i l’hostaleria que compta amb més de 40 anys d’experiència i reuneix els més brillants experts per seleccionar els 100 millors sommeliers. L’esdeveniment, que va celebrar la seva darrera edició el maig del 2023 al Regne Unit, va decidir associar-se, després del seu èxit i popularitat, amb el conegut sommelier espanyol Agustín Trapero per portar la iniciativa a Espanya.

Un panell de jutges format per grans experts de renom al sector, els Master of Wine Pedro Ballesteros, Andreas Kuback i Almudena Alberca, així com la proclamada Millor Sommelier del Món 2023, Valeria Gamper, i el mateix Agustín Trapero, aportaran la seva experiència per a valorar cada participant cercant els més alts estàndards de qualitat. Un sistema meritocràtic que seleccionarà els 100 millors sommeliers avaluant en profunditat els seus coneixements i professionalitat. Els resultats s’anunciaran el maig del 2024.