La Denominació d’Origen Tarragona organitza a finals de setembre i principis d’octubre una nova edició de la seva Festa de la Verema amb l’objectiu de promocionar la seva Ruta del Vi, a l’hora que oferir als visitants l’oportunitat de gaudir i conèixer els vins del seu territori mitjançant diverses propostes enoturístiques.

L’edició d’enguany se celebrarà els caps de setmana del 28 i 29 de setembre i 5 i 6 d’octubre, i hi participaran 11 dels cellers que formen part de la DO: Celler Estol Verd, Celler Mas Amfres, Celler Mas Bella, Celler Molí de Rué, Celler Mas del Botó, Celler Pedrola, Celler Suñer, Cellers Blanch, Grup Fruiter Benissanet, Vinícola de Nulles i Vinya Janine.

Aquesta edició de la Festa de la Verema recull en el seu programa una àmplia oferta d’activitats en un format per a tots els públics, inclús algunes d’elles també amb etiqueta pet friendly. Els assistents podran triar entre una oferta de propostes de diverses categories. La primera d’elles, la gastronòmica va des d’esmorzars, brunch i dinars de verema, amb tast de vins i most per als més petits, productes de proximitat de la zona i plats típics com la clotxa.

Dins de l’oferta més cultural de la Festa de la Verema hi ha mercats, propostes musicals entre altres espectacles. Així mateix, dins de la programació, els amants del vi podran triar activitats que combinen el turisme actiu, com una navegació guiada en kayak, els jocs d’enginy, amb una proposta d’escape room, o les passejades històriques. Però també hi ha activitats per viure la verema de primera mà, formant part de l’equip de treball del celler i anant a la vinya a veremar, posant un granet de sorra personal en l’elaboració de la pròxima anyada dels vins dels cellers així com conèixer de primera mà com s’aplica i en què consisteix la viticultura regenerativa.

Totes les activitats necessiten reserva prèvia, i es poden consultar al detall en el web de la DO Tarragona.