El celler Bell Cros, propietat dels suecs Ann i Peter Skoglund, ha presentat el ONE OFF#2, un vi monovarietal elaborat amb garnatxa blanca de viticultura ecològica, d’estil brisat molt singular -24 hores de contacte amb les pells- i de mínima intervenció. Un vi que és vegà ja que no s’ha fet cap tipus de clarificació ni filtració. La seva fermentació ha estat amb els llevats provinents del mateix raïm. No s’han utilitzat sulfits. Ha reposat en dipòsits d’acer inoxidable durant 12 mesos. Aquest vi forma part de la col·lecció d’Edicions Limitades i se n’han elaborat 493 ampolles. El raïm prové d’una vinya ubicada a la zona de Masroig i darrere del projecte hi ha la mà sàvia de l’enòleg Joan Asens.

L’ ONE OFF#2 “neix de voluntat de ressaltar l’extraordinària qualitat d’unes vinyes de garnatxa blanca plantades fa 12 anys en una finca molt propera a unes oliveres, fet que provoca que els ceps tinguin menys vigor i un tipus de gra més petit. El resultat és un vi de color groc i amb matisos en ambre (taronja groguenc). A nivell de nas, les aromes són molts fresques, amb predomini de pell de llimona, aranja, prunes grogues i anís. El sabor és dens i complex, i permet que el gaudim durant molt de temps“, expliquen des del citat celler de la DO Montsant. El preu de mercat del ONE OFF#2 és de 29 euros.

Miguel Figini (esquerra) i l’enòleg Joan Asens en una de les vinyes de Bell Cros/ Foto J. Carrion.

En dues sessions de tast virtuals adreçades a periodistes especialitzats i prescriptors, Miguel Figini, responsable de vendes per Espanya de Bell Cros i del citat Joan Asens han donat a conèixer el nou vi i han aprofitat l’ocasió per tastar també el Camí 2018, per constatar-ne la seva “excel·lent evolució.”

Una nova activitat: Els dilluns a Bell Cros

El celler també ha aprofitat l’ocasió per  presentar “Els dilluns a Bell Cros”, unes visites molt especials, per a grups molt reduïts, de dues o tres persones com a màxim, on s’oferirà la  possibilitat de tastar els vins que tenen en les diferents tines, foudres, bótes i en ou de granit i que són la base dels futurs vins del celler.