SPVMA NOCTVIS (escuma de mussol). Aquesta és una de les noves propostes que sorgeix de les experiències de col·laboració entre Eduard Pié de Sicus i Hemoglovinum. En aquest cas, el resultat són dues-centes ampolles del cartoixà de l’anyada 2012 elaborat pel citat celler de Bonastre. El procés de vinificació de L’SPVMA NOCTVIS s’ha complementat amb l’addició de 50 ml de VelOx, un oxidatiu ‘tipus amontillado’ del propi Sicus. El desgorjament s’ha fet a mà. Es tracta d’un projecte que vol “buscar la tradició dels vins escumosos encapçalats amb un ranci, però sense que sigui el licor d’expedició, ja que és totalment sec”.
El resultat és l’esperit de Sicus, fusionat amb el d’Hemoglovinum, amb jocs i diàlegs amb els oxidatius que tant ens agraden“, comenten. L’etiqueta està il·lustrada amb les vinyes de Sicus té al terme de Bonastre, passades per un traç japonès clàssic barrejat amb els elements mediterranis de la romanitat de Tarragona. “Busquem l’homenatge a una terra molt pròxima al mar però alhora tan arrelada al vi. També hi volíem reflectir les antigues etiquetes dels grans i antics escumosos catalans“. La primera tirada serà de 200 ampolles.
Més informació:
https://vinassos.cat/2020/08/18/sicus-mes-enlla-de-les-amfores/
https://vinassos.cat/2020/09/15/hemoglovinum-arqueolegs-del-vi/