El Viern 2012 del Celler Vega Aixalà aconsegueix la “Médaille d’Or” del Mundial de Brussel·les (Concours Mondial de Bruxelles), un dels més prestigiosos del sector a nivell internacional, i que ens aquesta darrera edició, ha reunit 10.000 vins batent així un rècord històric, tots ells amb una procedència de més de 45 països.

Eva Vega. propietària del celler.

El Viern 2012 del Celler Vega Aixalà de Vilanova de Prades és un cupatge de les varietats Garnatxa negra, Carinyena, Syrah i Cabernet Sauvignon criat 12 mesos en bóta de roure francès. Segons la nota de tast del celler “en nas té aromes de fruita negra madura, nabius i cassisos, anís, sàndal, regalèssia, mineral. I en boca es mostra càlid i madur, amb volum i bona densitat, tanins marcats, torrats i notes terroses i minerals“.

El Concurs Mundial de Brussel·les té com a gran objectiu oferir als consumidors ‘la garantia de reconèixer i diferenciar vins de qualitat procedents de tot el món i en totes les gammes de preu‘, segons explica l’organització. El jurat format per un panell de 300 experts de tot el món on trobem: periodistes especialitzats, enòlegs, compradors internacionals, investigadors i representants d’institucions professionals d’unes 51 nacionalitats. L’esdeveniment es va celebrar a Luxemburg entre els dies 18 i 26 de juny.

En total, s’han premiat amb medalles a vins de 45 països diferents. Amb el major nombre de reconeixements es troben els països de França, seguida d’Espanya, Itàlia i Portugal. A més, com a dada curiosa, es converteix en el primer concurs a nivell mundial en establir un control dels vins premiats en el temps amb l’objectiu de garantir la veracitat i prestigi dels seus resultats.