Un projecte que aposta cap a les energies netes i renovables d’Albet i Noya que ja participa, des de 2018, al projecte d’energia eòlica i col·lectiva Viure de l’Aire. Les noves instal·lacions estan dedicades a la recepció de raïm i fermentació dels seus vins ecològics

La verema 2021 a Albet i Noya serà més sostenible que mai. I és que el celler de Sant Pau d’Ordal, pioner en vinyes i vins ecològics des de 1978, acaba d’instal·lar una coberta solar d’autoconsum a la seva zona de recepció de raïm i fermentació de vins, fet que li permetrà dur a terme una verema molt més eficaç i sostenible amb energia neta i renovable“, expliquen fonts del celler.

Un total de 130 panells fotovoltaics presideixen la nova coberta ubicada a la zona denominada el celler de l’Era, una obra que va quedar inacabada amb l’arribada de la pandèmia però que aquest any ja llueix i està operativa a les instal·lacions del celler de Subirats.  No és la primera aposta d’Albet i Noya cap a les energies renovables ja que, des de 2018, l’empresa participa activament al projecte d’energia eòlica Viure de l’aire, un aerogenerador de grans dimensions, pioner al sud d’Europa per ser el primer molí de vent finançat al 100% de manera col·lectiva i de propietat compartida.

D’aquesta manera, Josep Maria Albet assegura que “el 100% del seu consum elèctric, tant del celler com de les cases particulars de la família, prové d’energies verdes i renovables, ja sigui de les seves pròpies plaques solars com de la seva aportació al projecte eòlic“.  La verema a Albet i Noya va començar el passat 10 d’agost i, tot i estar marcada per la forta sequera i baix rendiment del cep, “preveu entrar al voltant d’un milió de quilos de raïm d’altíssima qualitat tal i com ja ha anat fent els darrers 15 anys“.