La plataforma de defensa del riu Siurana i el Gepec-Ecologistes de Catalunya posaran en marxa aquest divendres el sorteig solidari de 33 lots de vins que han de servir per recaptar fons pel moviment

Avui divendres a partir de les set de la tarda es presentarà de manera oficial al poliesportiu de Poboleda aquesta sorteig en el que hi participaran més de 60 cellers del territori. L’ajuntament de Poboleda, que ha hagut de tornar a suspendre la festa de la verema celebrada tradicionalmente els primers dies de setembre degut a la impossibilitat de complir amb algunes de les mesures contra la covid-19, oferirà un petit pica-pica als assistents com a petita celebració de l’inici de la verema. També es farà un tast de vins gratuït i amb la presència d’alguns dels elaboradors de vins que participen a la iniciativa.

El sorteig compta amb el suport de més de 65 elaboradors del territori, tant de la DO Montsant com de la DOQ Priorat, que han contribuït al sorteig amb gairebé 500 ampolles de vi que formaran part de 33 lots d’una quinzena d’ampolles cadascun. Cada lot està valorat en uns 400€ i assignat a un poble diferent.

La inciativa, expliquen els organitzadors, «té com a objectiu recaptar diners per cobrir les despeses legals per la defensa de les activistes encausades de la Plataforma pel riu Siurana i del Gepec-EdC que actualment s’enfronten a una querella penal per uns actes reivindicatius pacífics realitzats al 2017 i 2018, denúncia desproporcionada i intimidatòria de la Comunitat de Regants de Riudecanyes que són els promotors i gestors de l’espoli del riu Siurana».

La mecànica del sorteig anirà amb els dos últims números de la Grossa de Cap d’Any. Les participacions podran adquirir-se per 10€ cadascuna fins a finals de desembre als 21 punts de venda de 21 pobles del Priorat, i a més també se’n podran adquirir per internet per a una dotzena de lots més disponibles únicament online al web del Gepec-EdC. El llistat complet de tots els lots i dels vins que els composen, a més dels diferents punts de venda, pot consultar-se al web del Gepec-EdC i el de la Plataforma pel riu Siurana.