El Grup Reserva de la Terra s’ha volgut defensat de les investigacions realitzades aquests dies pels Mossos d’Esquadra  sobre uns pressumptes delictes contra la propietat industrial, frau als consumidors, falsetat documental i publicitat enganyosa, tot manifestant que “garanteix la qualitat de tots els seus vins i que col·laborarà en les investigacions” que ha ordenat el Jutjat número 3 de Reus a partir de les denúncies de les DO Montsant, Terra Alta i la DOQ Priorat. En un comunicat enviat aquesta tarda, l’empresa ha passat a l’ofensiva tot manifestant la intenció “d’estudiar una resposta legal” a les citades acusacions i ha acusat aquests organismes “de defensar els interessos econòmics d’alguns cellers que utilitzen alguns reglaments com a estretègies proteccionistes dels seus propis interessos“.

Col·laboració amb les investigacions

La nota tramesa per l’empresa explica que “davant la denúncia presentada el passat de juliol per les Denominacions d’Origen Montsant, Priorat i Terra Alta (que la companyia desconeixia fins la setmana passada) mostra la voluntat de col·laborar (com no pot ser d’una altra manera) en les recerques per a demostrar la qualitat i la traçabilitat dels seus productes“.

Fonts del Grup Reserva de la Tierra han afegit que “les actuacions judicials derivades d’aquesta denúncia, amb entrada de registre i posterior difusió pública per part de Mossos d’Esquadra, han comportat un fort impacte reputacional en el grup, tant sobre la mitja dotzena de marques investigades, com en la resta de marques que formen el portafolio de productes del grup. Davant aquesta situació de indefensión, la companyia estudia una resposta legal“.

El grup Reserva de la Terra, que ocupa 180 persones directament, diu que “sempre ha treballat pel desenvolupament de les denominacions d’origen en les quals és present, ajudant els agricultors a posar en valor el seu producte i millorar la rendibilitat de les seves vinyes“. La companyia “lamenta que les restriccions i objeccions establertes per algunes denominacions al desenvolupament de l’activitat econòmica no sols vetllin per la qualitat dels vins, com és el seu deure, sinó pels interessos econòmics d’alguns cellers que utilitzen alguns reglaments com a estratègies proteccionistes dels seus propis interessos“.

El Grup Reserva de la Tierra

El Grup Reserva de la Terra, “un dels deu primers cellers espanyols -continua la seva declaració escrita-, garanteix la qualitat de tots els vins elaborats i comercialitzats per la companyia sota les més de 100 marques que comercialitza. El mes de gener passat, el grup va renovar un any més la certificació International Food Standard (IFS) per a les seves instal·lacions d’embotellat a Les Borges del Camp (Tarragona). Aquesta certificació és una de les més exigents en el seu àmbit i acredita la màxima qualitat i seguretat alimentària dels nostres vins“.

El grup Reserva de la Terra, “amb més de 20 anys d’experiència, és la unió d’antics projectes cellerers“. L’objectiu principal de la companyia ha estat la projecció nacional i internacional i l’exportació als mercats d’Europa, Àsia i Amèrica. Actualment els seus productes són presents en 60 països i compta amb 5 oficines comercials internacionals pròpies. “Un exemple d’aquest èxit internacional és el vi Satis Dei Exclusivament Collection guardonat amb 9 Medalles d’Or en Concursos Internacionals de Vins” i destaquen la seva inclusió “entre els Best Mitjana’s Choice Spain Wine Awards al Japó“. En l’actualitat Reserva de la Terra participa en diferents cellers ubicats en diferents regions vitivinícoles de l’Estat Espanyol com ara Rioja, Ribera del Duero, Rueda, Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona, Catalunya, entre d’altres i comercialitza més de 40 milions d’ampolles anuals.