La Guia Romero dels grans vins a petits preus 2022 és una obra que pretén apropar el vi català als lectors d’una manera “amena i entenedora“. Per fer-ho possible, es val d’una selecció de més de 500 vins catalans de gran qualitat amb un preu inferior als 15 €. La voluntat de l’autor, Lluís Romero, “és trencar el mite que el bon vi català és car i engrescar tot amant de la bona gastronomia a apostar amb convicció pel vi de Catalunya, una terra afortu-nada, amb una llarga tradició vitícola i un munt de tresors vínics amagats“.

Lluís Romero, (Mataró, 1974) és sommelier i filòleg. Combina la seva tasca com a docent amb tota mena d’activitats entorn del vi, entre les quals destaquen l’elaboració del seu propi vi i l’escriptura. Romero, juntament amb un parell d’amics, fa vi al garatge de casa seva a partir de mitja hectàrea de vinya vella ubicada al Montseny. Pel que fa a la seva tasca de difusió de la cultura del vi català, cal destacar les cinc obres publica- des anteriorment: Grans vins a petits preus (2015), Vins secrets de Catalunya (2016), Grans vins a petits preus 2018 (2017), Els millors vins dolços de Catalunya (2019) i Vins autòctons (2020), totes publicades a l’editorial vallenca Cossetània.