Família Torres entra en el rànquing dels 100 millors vins espanyols del 2021 que elabora el crític americà James Suckling amb dos dels seus vins: Milmanda 2018 (DO Conca de Barberà) en la posició 34 i Mas La Plana 2017 (DO Penedès) en la posició 36. El llistat ‘Top 100 Wines of Spain 2021’ es confecciona a partir d’un tast de 1.500 referències atenent a aspectes com la qualitat, el preu, la disponibilitat i el “wow-factor”.  Ambdós vins, puntuats amb 95 punts sobre 100, s’erigeixen com els millors de la seva zona. Milmanda 2018, que escala 16 posicions respecte al llistat de l’any anterior, és el primer vi de la Conca de Barberà i el segon de Catalunya (d’un total de 12). Segons James Suckling, és un vi “amb una acidesa vibrant i una textura cremosa i lleugerament cerosa” i mostra “una excel·lent concentració i longitud”.

Milmanda procedeix del Castell del mateix nom, una finca propera al Monestir de Poblet i protegida per la serra de Prades “que imprimeix certa influència continental al clima mediterrani de la zona. Això, combinat amb temperatures suaus i els sòls argilosos de la vinya, fan que aquí la chardonnay es desenvolupi de manera òptima per crear vins complexos, elegants i longeus“, comenten des del citat celler.

Mas La Plana 2017, l’únic vi del Penedès que figura en el llistat i quart vi català més ben posicionat, és, segons el crític, “un dels millors Mas La Plana en molt de temps” per la seva complexitat aromàtica i “tanins de textura fina però molt evidents”, que se suavitzaran amb més temps en ampolla. Aquest és el vi insígnia de Família Torres, un cabernet sauvignon que procedeix de la finca del mateix nom, al cor del Penedès, amb ceps de gairebé seixanta anys. L’anyada va ser seca en general i amb un inici d’estiu molt calorós que va fer avançar la maduració i reduir en rendiment, però amb un estat sanitari del raïm excel·lent.

A més d’aquests dos vins, cal destacar els 94 punts que han rebut els altres tres vins que conformen la col·lecció Antologia de Família Torres en el tast realitzat per James Suckling. Aquests són Grans Muralles 2017 (DO Conca de Barberà), Reserva Real 2017 (DO Penedès) i Mas de la Rosa 2017 (DOQ Priorat). James Sucking és considerat un dels crítics de vi més influents i respectats a l’actualitat. És president i editor de jamessuckling.com, plataforma de mitjans i actes vitivinícoles amb seu a Hong Kong.