Bones notícies per al sector del vi del Camp de Tarragona, en especial per la zona del Priorat i del Montsant. I és que després d’aquests dos anys de crisi sanitària, el model de la Fira del Vi de Falset recupera la seva versió presencial amb l’organització de la fira entre es dies 29 d’abril i 1 de maig, però a més, les seves activitats s’allargaran durant tot el mes de maig amb la possibilitat de visitar els cellers d’aquestes dues Denominacions d’Origen. Recordem que aquest darrer model es tornarà a organitzar enguany gràcies a la bona acollida de l’any passat, tot just quan encara no es podia celebrar la fira pròpiament dita.

Aquest format de fira s’ha adoptat a partir de diferents reunions celebrades entre l’Alcalde de Falset, Carles Brull de Falset, la Presidenta de la DO Montsant, Pilar Just i el President de la DOQ Priorat, Salustià Àlvarez. En aquest sentit, Àlvarez explica a Vinassos que “donada la millora en l’evolució sanitària, hem cregut oportú que podríem recuperar la fira presencial a Falset amb un format adequat a la situació, amb la reedició també del Tast amb Llops de Gratallops, el Tast de Carinyenes a Porrera i la Nit de Garnatxes a Capçanes“.

Salustià Àlvarez explica també que davant la bona acollida del model de l’any passat amb les visites programades als diferents cellers de les dues DO’s, aquestes es repetiran enguany durant tot el mes de maig. “Per tant, la Fira de Falset tindrà dues parts, un cap de setmana llarg presencial amb la fira al Parc de Falset i diversos actes d’acompanyament, i la resta de mes de maig, amb visites directes als cellers“. El President de la DOQ Priorat explica que “hem hagut d’esperar un temps a definir més exactament el format d’aquest 2022 per veure com evolucionava la situació sanitària. A mesura que vagin passant els dies acabarem de definir la resta de detalls per tal de definir el programa definitiu“.

La Fira del Vi de Falset va ‘estrenar’ l’any passat un model que suplia el certamen presencial amb les visites als diferents cellers. La bona acollida d’aquesta iniciativa el 2021 -ho podeu comprovar en els articles adjunts- ha fet que enguany se sumi a la fira de sempre de Falset.

 

Fira del Vi de Falset: fins a finals de maig podeu reservar tastos als cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat

Mig miler de tastos reservats ja en una Fira del Vi de Falset que s’allargarà fins a finals del mes de maig