El Fòrum Gastronòmic de Girona acollirà aquest certamen, organitzat per l’Associació Catalana deSommeliers. Coincidint amb el concurs, l’ACS celebrarà La Nit dels Sommeliers a les instal·lacions de Mas Marroch per reconèixer la tasca dels professionals més destacats del món del vi d’aquest 2022

L’ Associació Catalana de Sommeliers celebrarà, el dilluns 14 de març, una nova edició del Concurs Millor Sommelier de Catalunya, el concursant guanyador serà el representant de Catalunya al Concurs Millor Sommelier d’Espanya. Les diferents proves es realitzaran en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, on els 12 sommeliers professionals participants (procedents d’arreu de Catalunya) s’enfrontaran a una jornada d’exàmens des de primera hora del dilluns, una prova escrita i, finalment, una prova de tast escrita i identificació de producte.

D’aquesta primera fase sortiran els tres millors concursants classificats, que passaran a
disputar les proves finals de la tarda, concretades en:
1. Servei d’un vi escumós,
2. Tast de dos vins (explicant un dels vins en el propi idioma, i l’altre, en llegua
estrangera),
3. Identificació de tres productes,
4. Detecció d’errors d’una carta de vins, la presa de la comanda d’una taula i una
decantació.

Un jurat professional format per guanyadors de concursos anteriors (Roger Viusà, Carles Aymerich, Audrey Doré, Josep Pelegrín, Adolf Gómez) i la resta de comitè tècnic, els sommeliers professionals Rafel Sabadí, Mariona Parals iLaura Tejero, encapçalat per la presidenta de l’ACS, Anna Vicens, serà l’encarregat d’avaluar qui és el mereixedor del títol d’entre els tres finalistes.

Coincidint amb el concurs, se celebrarà al Mas Marroch del Celler de Can Roca “La Nit dels Sommeliers”, també organitzada per l’ACS. A les 19h, la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, i la presidenta de l’ACS, Anna Vicens, signaran el conveni de col.laboració entre les dues entitats. Seguidament, la DO Empordà oferirà una mostra de garnatxes i carinyenes del territori de la mà dels seus elaboradors obert a tots els assistents.

En el sopar s’anunciarà el guanyador del Concurs Millor Sommelier de Catalunya 2022, i es lliuraran els diferents reconeixements a personatges i entitats del sector: Millor Iniciativa Solidària, Millor Celler/Proposta Enoturística, Millor Sala de Restaurant, Millor Trajectòria, Millor Professional en el Món de la Comunicació del Vi i, finalment, Soci Honorífic. També rebran el guardó acreditatiu els socis que complexin 10, 11 i 12 anys com a membres de l’ACS.

El concurs Millor Sommelier de Catalunya
Es tracta d’un certamen organitzat per l’Associació de Sommeliers de Catalunya, l’objectiu de la qual és desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, dels vins i productes gastronòmics de tot el món, amb especial èmfasi en els catalans, i de reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre professionals del món del vi. L’ACS L’Associació Catalana de Sommeliers – que acull prop de cinc-cents associats professionals – és una entitat sense ànim de lucre que treballa fonamentalment per promoure la professió de sommelier i totes aquelles activitats formatives i de promoció relacionades amb el món del vi i altres productes.