El Barcelona Rosé International Bubbles Award 2022 premiarà els millors vins escumosos rosats provinents de totes les zones de producció del món en un acte que se celebrarà el proper 5 d’abril a Barcelona, en el marc de la Barcelona Wine Week.

D’entre les categories, l’INCAVI dona suport al certamen amb la creació de la categoria Millor Escumós Rosat elaborat a Catalunya, un premi que servirà per donar rellevància als escumosos rosats catalans i alhora atorgar una visibilitat internacional al guanyador.

El concurs (organitzat per Vadevi) té com objectiu promocionar i potenciar els vins escumosos rosats com a escumosos de qualitat i fomentar-ne el coneixement, la difusió i el seu consum responsable. S’accepta la participació de vins procedents de qualsevol zona de producció del món sempre que estiguin elaborats seguint els mètodes Tradicional o Champenoise, Charmat o Granvas i Ancestral. El jurat, que ja es va reunir el passat 24 de febrer, està format per sommeliers i enòlegs amb experiència de tast contrastada i coneixement dels vins escumosos que s’elaboren arreu.