Degut a les pressions de l’equip administratiu de la DO Tarragona que no ha volgut adaptar-se a una dinàmica de progrés i innovació i quatre consellers que ho han recolzat i que demanen la reaprovació de la presidència, us deixo la meva carta de dimissió del meu càrrec com a President de la DO Tarragona“. Són les paraules textuals de la carta signada per Vicenç Ferré i que ha enviat als diferents cellers membres de la citada DO en la que ha anunciat la seva renúncia a seguir al capdavant d’aquest organisme. Una dimissió que Ferré ha explicat aquest matí al començar la reunió que el Consell Regulador tenia convocada a la seva seu de la capital de l’Alt Camp i que contemplava en l’ordre del dia la reprovació que l’expresident de la DO Tarragona recull en la carta a la que ha tingut accés aquest diari digital.

Ferré acaba aquesta declaració tot dient que “espero que aquesta decisió serveixi perquè es presenti un nou pla estratègic millor o diferent del que s’ha estat duent a terme. L’estarem esperant amb ganes de llegir-lo“. En aquesta declaració que Ferré fa arribar als diferents membres de la DO Tarragona, fa un ampli extens repàs sobre la seva arribada a la presidència d’aquest organisme, el maig de 2019, i de les fites que s’haurien aconseguit durant aquest temps. “El resum de tota aquesta experiència és que el vaixell del vi DO Tarragona ha agafat un rumb decidit i sap cap on vol anar“, escriu Ferré.

Ferré enumera una àmplia llista d’activitats realitzades amb el segell de la DO com ara presència en fires, la realització de maridatges a diversos municipis del Camp de Tarragona, la posada en marxa de la Galeria del Macabeu, la potenciació de la Ruta del VI DO Tarragona, la participació en diversos esdeveniments culturals amb acompanyament dels vins de diversos cellers de la DO, la participació en diferents tastos arreu de les comarques tarragonines, les investigacions iniciades sobre diveses varietats autòctones juntament amb tècnics de l’INCAVI, entre d’altres iniciatives. En la seva carta també afegeix tot un seguit d’agraïments a entitats i institucions. “En aquest temps ens hem envoltat de persones externes que se senten identificades amb la marca DO Tarragona i l’han apropiat com una aliança“, comenta.

La Cooperativa Obrera de Tarragona, nova seu de la DO?

Vicenç Ferré ha anunciat per demà dijous al matí una compareixença davant els mitjans de comunicació per tal d’explicar en persona els motius de la seva renúncia, en un acte convocat a la seu de la Cooperativa Obrera de Tarragona.  Ferré dona com a fet aquest trasllat de seu de la DO a la ciutat de Tarragona, ubicada actualment en un espai cedit per l’Ajuntament de Valls. La carta lliurada per Ferré fa clara referència a aquest tema. “Per altra banda, agraeixo les persones que han ajudat a informar del trasllat a la Cooperativa Obrera de Tarragona com a futura seu“, -diu Vicenç Ferré- “Un espai dinàmic, ampli, constructiu i impulsador del km 0 de la Ruta del Vi de la DO Tarragona amb connexions establertes amb agències turístiques de la ciutat. Recapaciteu si la DO Tarragona mereix que estigui a Valls en un local tancat amb una botiga que factura 150 euros l’any i que no es poden fer reunions de més de 5 persones“.

Recordem que aquest canvi de seu ha estat també un dels punts de desacord plantejat per diferents membres del Consell Regulador de la citada DO.

DIMITEIX VICENÇ FERRÉ, PRESIDENT DE LA DO TARRAGONA HORES ABANS DE SER REPROVAT PER LA MAJORIA DE MEMBRES DEL CONSELL REGULADOR