Un cop presentada la dimissió de Vicenç Ferré com a President del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Tarragona, els nou membres que formen part del remodelat Consell Regulador optarien -almenys a curt termini- per mantenir la seu d’aquesta organisme a la ciutat de Valls i deixarien sense efecte la proposta de Ferré de traslladar-la a les instal.lacions de la Cooperativa Obrera de Tarragona. Aquest ens directiu de la DO te prevista una nova reunió la setmana vinent per tal de procedir a l’elecció de nou President i de la composició de les diferents comissions existents.

Tal com ha avançat aquest diari digital, la gestió d’aquest canvi de seu per part de Vicenç Ferré era un dels temes que haurien provocat l’oposició de la majoria de la resta de membre del Consell i que els hauria impulsat a presentar una reprovació contra Ferré en la reunió convocada pel dia d’ahir. El propi expresident de la DO, en una compareixença davant els mitjans de Comunicació feta aquesta matí en una de les dependència de la citada Cooperativa Obrera, ha afirmat que aquest “ha estat el darrer tema que ha fet vessar el got d’aquests darrers mesos de relacions complicades entre diversos vocals del Consell i el propi equip tècnic de la DO“. Ferré ha anat més enllà i ha nomenat un per un quatre dels membres que serien crítics amb la seva gestió. A aquests quatre membres -en realitat- caldria afegir-ne com a mínim un més i serien cinc les posicions crítiques amb la seva gestió. Davant les crítiques per una manca de comunicació interna o per canals no adequats, Vicenç Ferré ha afirmat que “de vegades cal buscar més agilitat a l’hora d’adoptar segons quines decisions“.

En les paraules que Ferré ha dreçat als mitjans presents, ha fet un repàs de la carta redactada -i avançada per aquest digital- en la que després de fer un detallat resum de les ‘fites aconseguides‘ per la DO per “millorar la posició dels nostres vins en el nostre territori” han reiterat que “degut a les pressions de l’equip administratiu de la DO Tarragona que no ha volgut adaptar-se a una dinàmica de progrés i innovació i quatre consellers que ho han recolzat i que demanen la reprovació de la presidència us deixo la meva carta de dimissió del meu càrrec com a President de la DO Tarragona“. Ferré s’ha mostrat també “molt agraït amb els suports que he rebut durant aquests anys i per la feina feta en aquests tres anys i mig“.

Ferré ha inisitit en el fet que el trasllat de la seu de la DO a la Cooperativa Obrera obriria noves possibilitats per al desenvolupament i gestió del citat organisme “ara estem en un lloc que no ens permet ni fer reunions de més de cinc persones i en aquest espai ens donaria moltes més possibilitats de donar-nos a conèixer com a una de les activitats dins la Ruta del Vi de Tarragona i com a reclam per agències de viatges. On estem aar a Valls, es un local tancat amb una botiga que factura 150 euros l’any”, ha manifestat.

El canvi de Valls a Tarragona??

Tal com hem explicat aquests dies, la mala maror en el si del Consell Regulador va precipitar-se a l’hora d’aprovar i activar aquest trasllat de seu de Valls a Tarragona. Davant l’oposició de diversos membres (que havien visitat el nou espai setmanes enrere), Ferré va demanar que cada membre enviés el seu vot personal al seu mail de Presidència. Una votació que la resta de membres del Consell Regulador ha desautoritzat taxativament. L’expresident de la DO ha afirmat però que “fins i tot l’Incavi em va dir que aquests sistema era correcte“. Una opinió que contradiu l’expressat per membres de l’Institut Català de la Vinya i el Vi en una trobada presencial a Vilafranca entre els membres crítics amb Ferré i tècnics d’aquest organisme. Fonts del sector opositor a Ferré comenten que “aquesta decisió de traslladar la seu s’hauria adoptat de manera inadequada als protocols de la DO i sense el consens suficient“.

En el seu comiat com a President, Ferré ha volgut destacar la feina que s’ha fet durant aquests tres anys i mig en el que ell ha dirigit la DO i la tasca que s’ha fet “en el camp de la promoció, de la investigació, de la redacció d’un pla de treball pels intensificar la presència dels vins de la DO Tarragona al territori, el suprt rebut d’institucions públiques i privades, del sector de la restauració, de moltíssima gent del món del vi“. També ha explicat que “és hora que el nou equip presenti un nou pla estratègic millor o diferent del que s’ha estat duent a terme“.

FERRÉ RESPONSABILITZA DE LA SEVA DIMISSIÓ A LES ‘PRESSIONS DE L’EQUIP ADMINISTRACTIU DE LA DO I A QUATRE CONSELLERS QUE HI HAN DONAT SUPORT’

 

DIMITEIX VICENÇ FERRÉ, PRESIDENT DE LA DO TARRAGONA HORES ABANS DE SER REPROVAT PER LA MAJORIA DE MEMBRES DEL CONSELL REGULADOR