La mala maror en el si d’aquest òrgan directiu de la Denominació d’Origen Tarragona fa mesos que s’arrossega. Una tensió interna que ha provocat finalment la dimissió del President d’aquest organisme, Vicenç Ferré, presentada aquest matí a la resta de membres del consell en el decurs d’una reunió celebrada a la seu que la DO té a la ciutat de Valls. La seva dimissió es fa efectiva tot just abans que a partir de la convocatòria d’avui, es tractés un punt que plantejava la seva reprovació a partir de la petició de la majoria de membres d’aquest organisme.

Aquest descontentament de la gran part de membres del Consell vindria determinada “per la manera en que Ferré hauria gestionat aquest organisme durant aquests darrers mesos“. La notícia d’aquesta dimissió ha estat comunicada també als mitjans de Comunicació aquest matí, tot anunciant una roda de premsa del propi Ferré per demà al matí a Tarragona per explicar els motius. “Després de tres anys i mig  de presidència, una etapa de clara transformació i evolució de la DO Tarragona, Vicenç Ferré ha dimitit aquest matí a causa de les pressions internes exercides per part dels membres del consell regulador i l’àrea tècnica de la institució”, diu la convocatòria tramesa fa una estona als mitjans.

Aquesta reprovació -en el cas que s’hagués tractat- hauria estat acompanyada també de la petició a Ferré en el sentit que fes un pas al costat i abandonés aquest càrrec i deixés pas a un altre membre del Consell Regulador per tal de redreçar la situació, qualificada de “molt greu” per part d’alguns membres impulsors d’aquesta mesura tan dràstica.

De fet, les crítiques a Ferré s’han accentuat durant les darreres setmanes centrades bàsicament en “la manca d’informació a la resta de membres del citat Consell Regulador i en la presa de decisions precipitades i sense cap mena de consens“, expliquen. Una situació que ha vingut acompanyada també “d’un ambient irrespirable dins aquest òrgan” i amb un “lamentable deteriorament de les relacions entre President i tècnics d’aquest organisme“.

Una de les actuacions que ha determinat també aquest trencament de relacions i aquesta “manca de comunicació” ha estat la proposta de Vicenç Ferré de deixar la seu ubicada a la ciutat de Valls i situar-la a la ciutat de Tarragona. Membres consultats per aquest digital expliquen que “no es tracta tant d’un desacord amb el canvi de lloc, sinó amb les maneres“. Durant els darrers anys, va ser el propi Ajuntament de Valls qui va col.laborar de manera concreta en mantenir la seu a la capital de l’Alt Camp, a partir d’un conveni signat i que es pot consultar al propi web del consistori vallenc.

El canvi de seu? De Valls a Tarragona?

Durant els darrers mesos, a partir de l’increment de col.laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, va començar a circular la voluntat de ‘les dues parts‘ d’instal.lar-se en un espai que podria cedir el consistori tarragoní. Membres del Consell Regulador de la DO Tarragona crítics amb Ferré li retreuen que aquest tema ha estat marcat per “la improvització i la manca d’informació“. De fet, setmanes enrere van ser convocats per la Presidència a una reunió als locals de la Cooperativa Obrera de Tarragona, espai on el consistori tarragoní hauria decidit cedir un espai a la DO. Curiosament, les instal.lacions de la Cooperativa Obrera és l’espai escollir per Ferré per fer aquesta roda de premsa explicant els motius de la seva renúncia.

Davant la sorpresa de bona part dels presents, Ferré hauria donat per fet el canvi de lloc mentre la majoria de membres que van assistir a la trobada en aquest espai alternatiu van ser de l’opinió que el trasllat a aquest lloc concret possiblement no s’ajustaria a les necessitats de les necessitats tècniques de la DO. En aquell punt es va decidir que des dels serveis tècnics d’aquest organisme es redactaria un document analitzant els punts positius i els negatius pel fet de deixar la seu de Valls i utilitzar dependències de la Cooperativa Obrera.

No tenim res contra aquest espai, al contrari. Si haguéssim de canviar, només volem trobar el millor espai per fer bé la feina i adequat a les nostres necessitats“, expliquen fonts dels vocals crítics amb Ferré. Finalment el document tècnic redactat hauria mostrat el desacord amb el trasllat.

Aquesta manca de comunicació o de consulta de molts temes o projectes amb la resta de membres del Consell Regulador ha estat una tònica general d’aquests mesos“, expliquen les mateixes fonts. Al llarg d’aquestes darreres setmanes la situació ha empitjorat fins el punt d’incloure en la reunió d’avui aquesta fórmula de la reprovació. Finalment Vicenç Ferré ha optat per fer aquest pas al costat i deixar el càrrec. Ho ha comunicat aquest matí, al començar la reunió del Consell Regulador.