Juvé & Camps Reserva de la Família Gran Reserva Brut Nature 2018, l’emblemàtic escumós del centenari celler familiar, ha estat seleccionat com el millor vi espanyol, col·locant-se entre els 50 millors vins del món al Top 100 de Wine Spectator, una autoritat en el sector i referència mundial de la crítica vinícola internacional

Reserva de la Família 2018 Gran Reserva Brut Nature encapçala al seu torn la llista dels sis vins espanyols triats, sent l’únic escumós del nostre país. L’editor executiu de Wine Spectator, Jeffrey Lindenmuth, comenta que “la nostra llista és una imatge àmplia de l’any en quant a vins, i estem encantats de compartir les nostres millors seleccions, que inclouen elaboradors consagrats i nous guardonats“.

Mitjançant tastos a cegues realitzats pels editors de Wine Spectator, aquestes 100 ampolles van ser triades entre més de 9.200 vins. El Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature, ha estat distingit en el número 43 de la llista, la selecció es basa en quatre criteris: qualitat, valor, disponibilitat i el “factor X”: una història rellevant i captivadora darrere del vi. La llista dels “Top 100 Winesés un esdeveniment anual des de 1988, que mostra el millor del vi, els cellers que val la pena seguir de prop en el futur i els productors i vins que més entusiasmen els editors de Wine Spectator.

Juvé & Camps Reserva de la Família Gran Reserva Brut Nature 2018, apareix ressenyat com un escumós destacat pel tastador “per la vivacitat i delicadesa de les seves bombolles, a més de la seva equilibrada acidesa i les seves notes de cireres macerades, albercoc i ametlles“.

Precursor de l’estil brut nature gran reserva fa gairebé 50 anys, s’elabora amb les varietats tradicionals del Penedès, Xarel·lo, Macabeu i Parellada, procedents de les vinyes en propietat a Espiells, Can Massana i La Cuscona. Conreat en ecològic i veremat a mà, “és un vi amb una marcada identitat i essència mediterrània, sense sucres afegits després del degorjament, per conservar així l’honestedat i expressivitat del terroir que li dona origen“, comenten fonts del citat celler. En el seu assemblatge combina al voltant de 70 vins base diferents seleccionats per la seva màxima qualitat i excel·lència. La seva criança s’estén més enllà dels 36 mesos sobre lies per aconseguir un exquisit equilibri que sedueix a qui l’obre.

El report complet dels “Top 100 Wines of 2023″ sortirà al mercat en el número de desembre de Wine Spectator.