La Família Llopart conclourà l’extens programa d’activitats realitzat per tal de commemorar el 40è aniversari del Llopart Leopardi, d’un dels seus escumosos més icònics del celler penedesenc, posant a la venda una edició limitada de 333 ampolles en format màgnum (de les 514 existents) del Llopart Leopardi Màgnum 2013. Es tracta d’un escumós brut nature elaborat amb un cupatge de 45% de xarel·lo, 40% de macabeu i un 15% de parellada. La primera ampolla d’aquesta col·lecció es remunta a l’any 1983 i va ser elaborat en honor a Bernardus Leopardi, el primer viticultor de la família, segons consta en un pergamí manuscrit en llatí de l’any 1385.

L’acte final d’aquest aniversari se celebra tot just avui diumenge al seu celler d’Els Casots, a Subirats, amb una trobada certament molt especial amb clients, amics i professionals del celler, una part dels quals destaquen també per haver comprat aquest escumós Leopardi ininterrompudament durant aquests 40 anys. I es tracta d’una visita molt especial en la que la Família Llopart ‘obrirà’ als assistents d’avui determinats espais ‘molt personals’ que al llarg d’aquests anys han tingut un simbolisme determinant per als membres del citat nucli familiar.

D’entre ells, l’espai  conegut familiarment com els cirerers, on es pot contemplar l’inici de la veta de roca que s’estén fins a Les Flandes i que destaca per l’aflorament de materials sedimentaris del miocè (d’entre 16 i 20 milions d’anys d’antiguitat) i roques carbonàtiques del cretaci inferior (d’entre 100 i 145 milions d’anys). Un indret “secret fins avui i on els germans propietaris del celler passaven llargues estones durant els mesos d’estiu“. En aquest indret es pot veure “la roca mare, els contraforts del Garraf que retenien l’aigua fa milions d’anys, en l’època del Miocè, quan el mar arribava al nostre territori”, explica Pere Llopart, l’enòleg del celler.

La visita d’avui tindrà 8 estacions diferenciades per espais on habitualment no s’obren al públic. Una de les més interessants és l’exposició de documents històrics on es pot contemplar les diverses fites històriques que el Celler Llopart ha anat assolint al llarg de la seva dilatada història així d’algunes de les ampolles que van suposar la posada en marca de nous projectes o l’obertura de nous mercats com ara el nord-americà.

Com dèiem anteriorment, un dels escumosos que es tastarà durant el recorregut és el nou màgnum Leopardi 2013 que dimarts vinent sortirà al mercat. S’han elaborat 514 ampolles, 333 de les quals sortiran a la venda i les 180 restants es reservaran a l’enoteca del celler. Un nou espai que està ultimant darrers detalls i que guardarà “prop de 30 mil ampolles (unes 300 de cada anyada) que representen el valuós llegat de la història de la família“. La implicació de les noves generacions familiars en aquest projecte es va simbolitzar amb la presència en aquest acte d’Ester Cardús -sisena generació- qui va col·locar una de les ampolles del Llopart Llegat Familiar (de l’any 2007) en un dels espais més ‘secrets’ d’aquesta nova enoteca. Un espai ‘íntim i exclusiu’ que respira història per tots els costats i que dona una clara idea de la magnitud del celler  i “per la feina feta per les diferents generacions“.

Destacar finalment que LLopart posarà també aquests dies a la venda un altre escumós també en format Màgnum: el Llopart Original 2012. D’aquest Corpinnat, 60 ampolles es guardaran a la ‘nova’ enoteca i 300 ampolles es posaran a la venda.