Nou rècord en les incripcions per participar en el 16è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles. 120 parelles registrades en 3 minuts i 5 segons. Un total de 240 tastadors que competiran per a ser els nous guanyadors d’aquest prestigiós concurs organitzat per Vilaviniteca

Recordem que aquest concurs, que celebra la seva 16a edició se celebrarà el proper dia 3 de març a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. Uns premis que estan dotats amb 30.000 euros per a la primera parella classificada, 7.000 per a la segona i 3.000 per a la tercera.

Aquest concurs per parelles es desenvoluparà en 2 fases: fase Classificatòria i Gran Final.  Els vins a tastar seran 7 en cadascuna de les fases, podent ser vins blancs, rosats, negres i vins especials, entenent per especials a efecte d’aquest concurs els escumosos, xerès, portos, vins generosos i fortificats, etc… Els vins a tastar seran vins del món, amb especial protagonisme dels vins espanyols. La durada de la Fase Classificatòria serà de 90 minuts i la de la Gran Final serà de 60 minuts.

Una imatge dels guanyadors de l’any passat.

La informació que es sol·licitarà de cada un dels vins als concursants, així com la valoració de
les respostes correctes, és la següent:
-País (1 punt).
-Zona d’origen (1 punt).
-DO/AOC/… (2 punts).
-Varietat/s (3 punts).
-Anyada (3 punts).
-Elaborador (3 punts).
-Marca (2 punts).

Es demanarà també als participants un comentari de tast que només serà valorat per tal de dilucidar els possibles empats entre les diferents parelles participants.

A la fase final passaran les 10 parelles amb millor puntuació de la Fase Classificatòria. En cas d’empat entre dos o més parelles, el Jurat valorarà els comentaris de tast per desfer l’esmentat empat. A la Gran Final, en cas d’empat entre dues parelles participants, el Jurat tindrà en compte, a efectes de classificació, la puntuació obtinguda a la Fase Classificatòria.

El Jurat d’aquestes proves de tast està compost per personalitats del món de la sumilleria, l’enologia i la premsa gastronòmica. Vila Viniteca en designarà un d’ells perquè actuï com a President.