La Cooperativa de Gandesa rep el 2023 un 20% més de visitants que el 2022, i un 50% més d’ingressos. La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l’any 2023 un 20% més de visitants que l’any 2022 (un 30% més que el 2021) i més d’un 50% més d’ingressos que el 2022. Aquestes son xifres recollides per part del Departament d’Enoturisme de la Cooperativa, coordinat per la Marta Vallespí.

L’any 2023 van visitar la Cooperativa 4.033 persones. L’any 2022  van ser 3.324. Dels visitants de 2023, una mica més de 1.300 van ser visites “per lliure”, amb l’ajuda de l’audioguia de la qual disposa la Cooperativa, i més de 2.700 visitants ho van fer acompanyats per la guia, Marta Vallespí.

Novetats: visita gurmet, olis, 8 vins i tapes

De les visites guiades, els visitants s’han sumat a la gran varietat de propostes que ofereix la Cooperativa tant per als petits com per als grans grups (aquests últims, amb descompte). Les grans novetats de l’any 2023 han estat les visites gurmet, una proposta que marida una gran quantitat de vins de la Cooperativa amb tapes; la introducció dels tastos d’olis a les visites tradicionals amb tast de vi; la possibilitat de prendre copes o tapes addicionals amb la visita guiada i la visita de 8 vins, que se suma a la tradicional visita guiada amb un tast de 3 vins. Per altra banda, s’han reprès les visites Puresa Xoco, una proposta que marida els nostres vins més exclusius, els Puresa (monovarietals de vinyes velles) amb xocolata.

Sobre la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa és coneguda pel seu edifici modernista, edificat el 1919 i dissenyat per l’arquitecte Cèsar Martinell. La Cooperativa de Gandesa compta amb 150 socis i alguns viuen exclusivament de les seves terres, sent els cultius més importants els de vinya, ametllers i oliveres. Està inscrita a la DO Terra Alta. Comercialitza una cinquantena de productes de vi i oli per a tots els gustos i butxaques que han obtingut molts premis i altes puntuacions a diferents guies.