Pere Granados, lalcalde de Salou, ha aprofitat la presentació avui del Consell del Vi de la Federació d’Hosteleria per posar en valor la història vinícola de Salou, remarcant el projecte de reintroducció de la varietat de raïm Pàmpol Girat, que simbolitza la continuïtat i el rescat de la rica herència vinícola del territori.  Ha dit que “la Història ens porta a Ca la Vinya“.

Aquesta iniciativa no només reconeix el passat romà de Salou, com a centre neuràlgic del comerç vinícola, sinó que també mira cap al futur, posant de manifest la importància de l’agricultura sostenible i la biodiversitat.

Tal com va avançar mesos enrere Vinassos.cat, Salou, iniciarà durant els propers mesos, “el projecte de reintroducció de la varietat de raïm Pàmpol Girat, que simbolitza la continuïtat i el rescat de la rica herència vinícola del territori“. Aquesta recuperació es troba en fase avançada de concreció i està previst que l’Ajuntament de Salou ‘replanti’ una finca propera a la Cala Vinya i que serveixi per rememorar didàcticament aquest passat vitivinícola de Salou.

El suport de l’alcalde al Consell del Vi i la seva disposició a col·laborar, estretament, amb aquesta entitat reflecteix un compromís amb la promoció de la cultura vinícola i la seva integració en l’atractiu turístic de la costa i l’interior. Així, Salou es posiciona no només com a destinació de platja, sinó també com a part integral d’una experiència més àmplia que inclou la descoberta dels vins de qualitat de la demarcació.

L’AJUNTAMENT DE SALOU IMPULSA LA RECUPERACIÓ DE DUES VARIETATS DE VINYA TRADICIONAL DESAPAREGUDES