La Denominació d’Origen Terra Alta ha estrenat aquest vespre la segona edició de la Primavera DO Terra Alta. I ho ha fet amb el concert inaugural del Cruïlla DO Terra Alta 2024 de la mà de Judit Neddermann, i una gala conduïda i amenitzada per la còmica Raquel Hervás, on no han faltat moments tant per a l’humor com per a l’emoció.

L’espectacle s’ha completat amb un sopar a càrrec de Vicent Guimerà, xef guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant L’Antic Molí, durant el qual s’ha fet entrega dels guardons de l’edició 2024 del Concurs de Vins amb DO Terra Alta:

Millor Vi Blanc de Collita: Prohom Conceptia 2023, de Celler Coma d’en Bonet

  • Millor Vi “Terra Alta Garnatxa Blanca” de Collita: Herència Altés Benufet 2023, d’Herència Altés
  • Millor Vi Blanc Brisat: Lo Cerç 2022, de Celler Arrelats
  • Millor Vi Rosat: Dos Germans 2023, de Rosendo Esteve Vins i Olis
  • Millor Vi Negre de Collita: Mas d’en Pol 2023, de Celler Xavier Clua
  • Millor Vi Negre amb Pas per Fusta: Torremadrina 2022, de Cellers Tarroné
  • Millor Vi Negre Bota/Roure/Criança: Mudèfer 2018, de Celler La Botera
  • Millor Vi de Licor: Poble Vell GAB 2021, d’Agrícola Corbera d’Ebre
  • Gran Vi Blanc “Terra Alta”: Vine Estones de Mishima 2021, d’Estones Vins
  • Gran Vi Negre “Terra Alta”: Mon Pare 2020, de Les Vinyes del Convent
  • Gran Vi “Terra Alta Garnatxa Blanca”: Músic de Carrer 2022, de Bielsa Ruano

Mostra de Vins DO Terra Alta

El cap de setmana, continuen els actes de la Primavera DO Terra Alta. Així, aquest dissabte, la cita és a la Plaça Major de Batea, on se celebra una nova edició de la Mostra de Vins DO Terra Alta. De 12:00h a 20:00h, els assistents podran gaudir d’una àmplia gamma de vins que aniran des de les tradicionals garnatxes blanques fins als vins joves d’aquesta anyada, passant pels vins premiats en l’edició del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que s’haurà celebrat la nit anterior a Corbera.

23 cellers hi participen enguany de la mostra, on es podran tastar més d’un centenar de referències amb DO Terra Alta. Els cellers participants són: Agrícola Corbera d’Ebre, Altavins, Bielsa Ruano Vins, Casa Mariol, Caterra, Celler Arrelats, Celler Arrufí, Celler Batea, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler La Botera, Celler Piñol, Celler Rialla, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Cellers Unió, Coma d’en Bonet, Herència Altés, LaFou Celler, Les Vinyes del Convent, Rosendo Esteve Vins i Olis, Sant Josep Vins, Vins Algars i Viticultors Bateans.

La gastronomia de proximitat, de la mà d’Oasi Clàssic, també tindrà el seu espai, així com les propostes culturals, pensades tant per a grans com per als més petits. El programa arrenca a les 12:00h amb contacontes i tallers infantils, així com actuacions musicals que s’allargaran fins a les 14:00h, i una exhibició d’art mural a càrrec de l’artista Jordi Costa. En horari de migdia, aquells que vulguin quedar-se a la fira maridant els vins de la DO Terra Alta amb les diferents propostes gastronòmiques, podran fer-ho acompanyats de la música dels Dj David Jardí i Aleix AP.

A partir de les 17:00h torna la música més pausada, amb actuacions de la Cambra de Violins de l’Escola de Música de La Fatarella, i una mostra de jotes del territori a càrrec del grup La Clavellinera

Cruïlla DO Terra Alta

Un cop finalitzada la mostra, arrencarà un dels esdeveniments més notables d’aquesta Primavera: la celebració de la segona edició del festival Cruïlla DO Terra Alta, amb els concerts d’Oques Grasses i Gertrudis, dissabte al vespre; i Pony Menut, la versió per als més petits del Pony Pisador, i el duet Figa Flawas, diumenge al migdia.

L’espai Village serà la zona per descansar i recuperar forces, tot gaudint dels vins de la DO Terra Alta i les propostes gastronòmiques del xef Vicent Guimerà, així com de la música de Dj Trapella, que serà l’encarregada d’amenitzar la zona.

Jornada professional

Dilluns 22, a partir de les 11:30h, i com a colofó a tots els actes de la Primavera, arriba la tradicional jornada professional vinícola que la DO Terra Alta celebra a la comarca, i que enguany tindrà com a punt de trobada el Celler Cooperatiu de Gandesa.

A la jornada es podran tastar fins a un centenar de referències dels 22 cellers que hi participen: Agrícola Corbera d’Ebre, Altavins, Bielsa Ruano Vins, Casa Mariol, Caterra, Celler Arrelats, Celler Arrufí, Celler Batea, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler La Botera, Celler Piñol, Celler Rialla, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Coma d’en Bonet, Herència Altés, LaFou Celler, Les Vinyes del Convent, Rosendo Esteve Vins i Olis, Sant Josep Vins, Vins Algars i Viticultors Bateans. A més, els professionals assistents podran maridar els vins de la DO Terra Alta amb les propostes gastronòmiques de Vicent Guimerà.