1.500 ampolles d’un Gran Reserva Brut Nature procedent de la vinya de pinot noir més antiga del Penedés. La tercera anyada d’aquest escumós excepcional, elaborat únicament quan l’excel·lència dels raïms ho permet, limitat i amb degollaments sota demanda, surt per-fi al mercat

“En una paraula: excepcional”, destaquen fonts del celler. La Siberia 2015, el Gran Reserva Brut Nature més exclusiu de Juvé & Camps, surt al mercat després de tres anys d’espera des de la darrera anyada, la 2012, i vuit anys de criança. Aquest rosat parcel·lari, procedent de la vinya de pinot noir més antiga del Penedès, una petita vinya d’1,3 hectàrees i més de 40 anys situada a una de les zones més fredes de la finca, és un monovarietal amb més de 100 mesos de criança que torna, en aquesta tercera anyada des del seu llançament, per sorprendre amb la seva complexitat i delicadesa.

La Siberia “es concep com un escumós exclusique només s’elabora quan el raïm ens ho permet per la seva excel·lència, com en el cas del de 2015“. Aquesta anyada, malgrat la seva escassa pluviometria, ja mostrava tot el seu potencial des de la vinya i , gràcies a les característiques de la parcel·la, per la reserva hídrica i localització en una de les zones més fresques, va ser capaç de retenir l’aigua suficient per regalar-nos una matèria primera amb una acidesa perfecta per a la seva llarga criança.

Una verema manual i una mínima intervenció aplicada en tot el seu procés que impliquen una tasca de cuidada artesania de la qual s’obtenen la finor i la profunditat que mereix aquest elaborat. El resultat és un gran escumós de llarguíssima criança que reforça el posicionament i el mestratge del celler del Penedès, Juvé & Camps.

La història més personal d´aquest extraordinari elaborat es remunta al 1984, any en què la família va decidir conservar una petita parcel·la de poc més d´una hectàrea de pinot noir, varietat acabada d´introduir a la regió. Els qui feien les podes en aquesta vinya coneixien la zona com “La Sibèria” per les seves fredes temperatures degudes a la seva ubicació, envoltada per un bosc i un torrent; un sobrenom que va donar nom a aquest elaborat de caràcter incomparable.

Meritxell Juvé, CEO i 4a generació familiar afirma que “és una obra d’art esculpida pel temps, d’escassíssima i limitadíssima elaboració. Hem esperat tres anys, des del 2012, per gaudir d’aquesta darrera i tercera anyada de La Sibèria, i l’espera ha valgut la pena.” La Siberia 2015 reafirma la seva elegància i cremositat, consolidant-se com un dels escumosos més singulars de la casa centenària. Els qui tinguin el plaer de degustar-la descobriran, a cada glop, l’essència d’un “terroir únic i un elevat nivell d’excel·lència i qualitat, símbols de la filosofía del celler que ha portat a la creació d’aquest tresor vinícola“. Rosat, numerat, impressionant.