El pròxim 1 de juny, el municipi del Masroig celebra la XII edició de la Fira Masroig Vi Solidari. Un any més, els cinc cellers que formen part de la iniciativa –Cellers Can Blau, Coca i Fitó, Dit Celler, Orto Vins i Celler Masroig-, amb el suport de la Denominació d’Origen Montsant, han unit esforços, i part de la seva producció, per elaborar aquest Vi Solidari per recaptar fons per a la recerca en càncer infantil que porten a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Enguany es posaran a la venda 2.800 ampolles, i la recaptació d’aquesta dotzena edició anirà destinada a l’estudi genòmic en pacients amb leucèmies pediàtriques agudes d’alt risc per poder definir el millor pla terapèutic per a cada pacient.

La inauguració de la fira serà a les 11:30h del matí, i comptarà amb la presència dels padrins d’aquesta edició: la directora de la publicació de viatges i vi Winestyle Travel, Glòria Vallès; el periodista, director i presentador del programa Més 324, Xavier Graset; i el coordinador del Falset Esportiu CF, Ruben Ahumada. També hi assistiran l’alcaldessa del Masroig, Teresa Guerola; Elena Esperanza, investigadora del grup de recerca de leucèmies i limfomes de l’Hospital Sant Joan de Déu; i Joan Antoni Cano, coordinador de la iniciativa Masroig Vi Solidari. L’acte estarà conduït, un any més, per la Cristina Beltran, voluntària de la iniciativa, que farà l’entrega simbòlica del xec de la recaptació aconseguida en la darrera edició de la fira.

La fira

Masroig Vi Solidari se celebrarà al Bancal de l’Alegno (carrer Progrés) del Masroig. La fira estarà oberta, en horari de matí, des de les 10:30h a les 14:00h, i a la tarda a partir de les 18:00h. Al llarg de tot el dia, els assistents podran gaudir d’activitats culturals per a grans i petits, música i gastronomia de proximitat. A més de tastar el vi solidari, es podran tastar també altres referències dels cellers elaboradors, així com del celler convidat en aquesta edició, Piteus Vins i Cava.

Disseny de l’etiqueta

En la il·lustració de l’etiqueta d’aquesta anyada han participat nens i nenes de 38 escoles de les comarques del Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp. En total, més de 3.000 alumnes que han comptat amb la col·laboració dels padrins de l’edició, que també han dibuixat les seves etiquetes per a aquesta edició. L’objectiu que persegueix la iniciativa és implicar als més petits i sensibilitzar-los en valors com ara la solidaritat, la comprensió, l’esperança i la il·lusió.

Sobre Masroig Vi Solidari

Masroig Vi Solidari és una iniciativa que neix l’any 2011 de la mà de set cellers del Masroig que decideixen unir part de la seva producció per elaborar una sèrie d’ampolles solidàries que surten a la venda en el marc de la Fira Masroig Vi Solidari amb l’objectiu de recaptar fons per a la lluita contra el càncer infantil. En les onze edicions anteriors, la iniciativa ja ha aconseguit recaptar 315.000€ per seguir avançant cap a teràpies personalitzades pels nens que pateixen càncer i que no han respost als tractaments estàndards.