Gran Juvé & Camps, un dels escumosos més emblemàtics del celler familiar, presenta la seva nova anyada, la 2018. Amb aquesta anyada, es compleixen 52 veremes d’aquest Gran Reserva Brut de cupatge que ha impressionat els amants del vi durant més de mig segle, gràcies a la seva llarga criança de 60 mesos. La història d’aquest Gran Reserva, que originalment es coneixia com a “Gran Cru”, es remunta a 1972, la seva primera anyada. Pioner de les llargues criances, va ser el primer escumós gran reserva que Juvé & Camps va treure al mercat, i és fruit de les millors parcel·les d’Espiells. Des de l’inici, Juvé & Camps va saber que estaven davant d’un vi destinat a impressionar, per la qual cosa van idear una ampolla exclusiva que, amb el temps, s’ha convertit en un segell distintiu de la personalitat i el caràcter d’aquest emblemàtic escumós.
“Gran Juvé & Camps és un exercici de precisió i de respecte per la terra i la matèria primera que deixa empremta en qui el beu i és capaç de generar records memorables“, assegura Meritxell Juvé, quarta generació i CEO, que recorda somrient que “al meu pare li agrada especialment maridar-lo amb plats de cullera, tot i que no hi ha guisat que estigui a l’altura dels que cuinava la seva àvia. Una àvia sempre és la millor cuinera“.
Aquest vi neix en la que es considera l’anyada més plujosa de la comarca en la darrera dècada; un repte climatològic superat amb èxit gràcies al gran treball de camp de l’equip de viticultura, liderat per Pep Jiménez. Els raïms destinats al Gran Juvé i Camps es veremen manualment i es vinifiquen amb la màxima cura, fermentant les quatre varietats per separat, i sobre les lies en el cas del Xarel·lo i el Chardonnay. Finalment, en l’art del cupatge es selecciona meticulosament, de cada varietat, el millor de cada vinya, unint Xarel·lo, Macabeu, Chardonnay i Parellada en un elaborat únic, refinat i excepcional; una obra d’orfebreria, testimoni de la resiliència dels vinyers d’entre 35 i 50 anys de Juvé & Camps i del seu compromís amb la qualitat.
Al degustar-lo, “es revela una bombolla elegant i persistent, acompanyada de notes de fruita de pinyol i ametlla torrada en nas. En boca, destaca una acidesa equilibrada, una notable voluptuositat i un llarg postgust que fa referència als matisos torrats ja anticipats en la seva aroma. És un vi altament gastronòmic, una delicadesa que encarna pura sofisticació“, expliquen fonts del celler.