Aquest divendres vinent, dia 25, arranca el festival amb un dels plats forts, la presentació del tercer disc d’una de les veus més encisadores i elegants de l’escena actual: Núria Graham amb el seu disc “Marjorie” (Primavera Labels, 2020). L’escenari escollit per aquesta primera actuació serà al Mas de Sant Marcell

El tercer disc de Núria Graham arrenca acomiadant-se de la seva Irlanda natal per endinsar-se en una espècie d’arbre genealògic on es confonen els personatges reals i els inventats. “Així trobem a la seva àvia Marjorie a la qual mai va conèixer, a una misteriosa Shirley o la trista bevedora Hazel, tres dones que segueixen engrossint la llista de personatges memorables que han anat apareixent en les seves cançons, però apareixen també altres veus per a les quals Núria Graham actua gairebé com un mèdium: el seu oncle Niall Graham, autor de la cançó “No Returning”, o els seus amics Power Burques als que respon a “Toilet Chronicles“. Un viatge endarrere en el temps que vesteix un directe intimista i vestit amb una banda d’una qualitat excepcional.

Un espai especial, el Mas de Sant Marcell

Per completar el programa els directors del festival Blai Rosés i Pau Fort han convidat a la banda Súper Gegant que presenten el seu segon treball “Una casa als Aiguamolls” acompanyat d’un videoclip rodat entre el Camp de Tarragona i el Delta de l’Ebre. “Feia temps que no veiem un disc tant treballat i consistent d’una banda de rock de Reus, no volíem deixar passar l’ocasió per programar gent de casa que fa les coses bé” explica Blai Rosés.

L’Altre punt fort de la nit és l’espai on es celebrarà el concert, en un dels emplaçaments històrics i arquitectònics més espectacular del Priorat. El Mas de Sant Marcell, enclavat entre els termes de Cornudella de Montsant, Poboleda i la Morera és un espectacular celler inspirat en el modernisme de Jujol. Un total de 24 hectàrees de vinya i 4 d’olivera completen un projecte del qual de ben segur en sentirem a parlar molt i bé en el futur.

Una imatge del Mas de Sant Marcell des de la carretera que va cap a Porrera.

Com diuen els seus propietaris el Ramón i l’Alex OliverEl Mas de Sant Marcell ha esdevingut des de fa un any el nostre projecte familiar de treballar per allò que ens faci sentir vius: recuperar les vinyes i oliveres abandonades des de fa deu anys, amb la il·lusió de formar part d’un territori preciós i generós amb nosaltres. Col·laborar amb el Festival Terrer, ens permet connectar amb una altra de les nostres essències, gaudir i alimentar-nos de la cultura i la música, formant-ne part

El tercer element que sempre complementa el concerts del Terrer, el vi, es presenta amb una amplia selecció de vins de destacats cellers de la DO Montsant. La llista de cellers participants inclou: Cingles Blaus, Clos Marià, celler Gritelles, Celler Pascona, Celler de l’Era, Celler Cairats, Companyía vitícola Sileo, Acústic Celler, Celler Capçanes, Orto Vins, Celler Masroig, Coca i Fitó, Celler Anguera-Domènech, Cooperativa Agrícola Ulldemolins, Celler Ronadelles, Aubacs i Solans, Cooperativa Falset-Marçà.

Més informació:

www.terrer.cat