El Celler Masroig ha celebrat un any més la seva Festa del Vi Novell i la lectura anual del pregó el dia 11 de novembre, Sant Martí. Tot i la situació sanitària que ens envolta, el celler ha volgut mantenir aquesta celebració, realitzada enguany a través de xarxes

Amb l’objectiu de mantenir vives les tradicions,  l’11a Festa del Vi Novell s’ha mantigut viva un any més i els canals online han servit per  fer arribar la celebració a l’exterior. Una presentació que es pot veure al canal IGTV de @winesandthecity (porta més de 1.000 reproduccions), es va poder seguir en directe al perfil d’Instagram del celler i de la Meritxell Falgueras, periodista, sumiller i padrina de l’edició 2020. La festa va comptar amb la conducció de Rafel Pino, director comercial del celler.

Meritxell Falgueras, qui va reconèixer que “ser padrina d’aquesta festa era una de les il·lusions de la seva vida“, va recordar que al visualitzar “el vídeo de la 10a edició, on tothom es tocava i s’abraçava per celebrar el llançament del vi, penso que ja no em vull perdre cap festa més. El vi, com la vida, ha de ser una celebració i aquesta és una lliçó que m’enduc d’aquests mesos durs del 2020 en què ens han truncat la vida que ens feia feliços sense ser-ne conscients”, va afirmar Falgueras.

Una festa, malgrat tot, amb optimisme

L’11a Festa del Vi Novell, malgrat tot, “es va viure amb optimisme i emoció, animant a la gent a gaudir del moment i obrir una ampolla del vi novell, que és un cupatge amb varietats de garnatxa negra i carinyena, seleccionades de les vinyes del celler“. Durant la festa es va convidar també a fer un brindis conjunt i ballar al ritme d’un llistat de Spotify amb cançons que tenen el vi novell com a protagonista, creat expressament per a l’ocasió.

Ara que no podem fer una festa a la plaça, ens continua acompanyant el vi novell amb els seus matisos, les seves històries i un munt de sensacions. Així doncs, aixequem les copes i brindem comprometent-nos a posar el nostre granet de sorra per fer de la vida una utopia”, va destacar Meritxell Falgueras.

Per concloure el pregó, la padrina va demanar als espectadors no deixar-se emportar per la tristesa en un any tan complicat, “reivindicant també el paper de la dona durant aquests mesos, l’any 2020 ha estat un any en femení. Conviure amb la família durant tantes hores ens ha deixat moments màgics amb els nens, però també ens ha ajudat a valorar el treball i la vida fora de la llar. Brindo per no haver de renunciar a criar els fills, ni a sortir amb els amics, ni a triomfar a la feina”, va afirmar Falgueras.

La imatge d’enguany del Vi Novell del Celler Masroig.

Homenatge a la cultura i la tradició

El Celler Masroig aposta cada any per l’elaboració del seu vi novell amb una producció limitada de 8.000 ampolles. Com marca la tradició, el primer vi de la temporada es presenta l’11 de novembre per Sant Martí, coincidint amb la celebració de la matança del porc. El Vi Novell es pot comprar a través de la botiga online del celler o bé als diversos punts físics, repartits al llarg de tot el territori català i que es troben anunciats al web vinovell.cat.

“El vi presenta un intens color robí i és fresc, afruitat i honest. Té aromes a fruita vermella, principalment cirera i maduixa, que estan complementades amb notes làctiques. Al paladar ens mostra suavitat i frescor, amb algunes notes a llaminadures. Vellutat, amb un post-gust llarg”, expliquen fonts del citat celler.